Ja, het is zover!
Mijn nieuwe boek De Wilde Lente is net vers van de pers gerold.
Ik heb er gedurende de hele lente aan gewerkt. Zodanig dat ik in iedere fase van de lente heb kunnen werken met de kruiden en bloemen die op dat moment in de natuur beschikbaar waren.
Echt superblij ben ik dat dit boek met wederom 45 makkelijke en natuurlijke recepten er is!
Wil je meer lezen over De Wilde Lente, kijk dan hier.
Onderstaand recept om zelf zevenbladkroketten te maken, is één van de 45 recepten uit De Wilde Lente.
Omdat dit recept bij ons in het gezin direct met groot enthousiasme werd ontvangen (want ik test alles altijd eerst thuis uit 😉 ), wilde ik het graag alvast met je delen.
Zevenblad als wilde groente
Zevenblad is één van de wilde groenten die ik heel graag in de keuken verwerk.
Omdat zevenblad veel voorradig is, heel gezond voor je en makkelijk verwerkbaar.
Al eerder heb ik recepten gedeeld om zelf zevenbladlimonade te maken, zevenbladomelet, zevenbladmayonaise, bonte horta en kleine quiches met zevenblad.
Ook in De Wilde Lente werk ik graag met zevenblad in verschillende gerechten, net als dat ik er een les aan gewijd heb in de online cursus Natuurlijk Leven.
Kortom, ik ben enorm fan van zevenblad 🙂
Recept Zevenbladkroketten
Wat heb je nodig:
- 2 handen zevenblad
- handvol verse bieslook
- 3 grote aardappelen
- 1/2 el bouillonpoeder
- 2 eieren
- (spelt)bloem
- paneermeel
- klontje roomboter
- zout en peper
- olie om in te bakken
Aan de slag:
- Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze tot ze gaar zijn.
- Was het zevenblad en de bieslook en snijd alles in fijne stukjes.
- Prak de aardappelen fijn en voeg het zevenblad, bieslook, bouillonpoeder en roomboter toe.
- Prak alles goed door elkaar tot je een stevige puree hebt.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Vorm in de hand een bolletje puree en rol deze uit tot kroket. Leg de kroket op een bord.
- Herhaal dit tot alle puree is verwerkt.
- Klop de eieren in een schaaltje en plaats resp. de bloem en het paneermeel in aparte schaaltjes.
- Rol iedere kroket eerst door de bloem, dan door het eimengsel en tot slot door het paneermeel.
- Plaats de kroketten in de koelkast voor minimaal 1 uur.
- Verhit de olie in een pan of frituur tot 175 graden Celsius.
- Bak de kroketten gedurende 3 tot 4 minuten tot ze een mooi lichtbruin korstje hebben.
P.S.: Vind je dit een leuk recept?
Dan zijn mijn boeken De Wilde Lente, De Wilde Zomer en De Wilde Herfst wellicht ook iets voor jou. Kleurrijke boeken boordevol makkelijke leuke recepten om zelf de natuur in huis te halen.
Aanmelden voor de nieuwe Online Jaarcursus Natuurlijk Leven is weer mogelijk!
Je kunt je weer aanmelden voor de online jaarcursus Natuurlijk Leven
Een jaar lang natuurlijk leven in praktijk – met iedere week een nieuwe les:
- 50 lessen in totaal, het hele jaar rond
- 400 minuten aan videomateriaal
- 30 wilde kruiden/planten die ik behandel
- ruim 60 nieuwe recepten om zelf aan de slag te gaan
- en een grote diversiteit van thema’s om zelfvoorzienend te leven.
- online – dus wanneer het jou uitkomt en op jouw tempo
Nu met een super leuke korting!
Kijk hier voor meer informatie, wat anderen er van zeggen en om je aan te melden.
Wil je meer lezen over deze gratis cursus, kijk hier.