Horta (gekookte wilde groenten)
Een echt natuurlijk gerecht dat ze maar al te goed kennen in Griekenland.
Supergezond, snel, makkelijk, goedkoop en vooral ook erg lekker. Zelfs de kinderen smullen ervan!
Ik heb voor deze Bonte Horta een mix gebruikt van zevenblad, brandnetel, paardenbloemblad en paarse dovenetel.
Wat heb je nodig voor Bonte Horta:
- paar handen vol met wilde kruiden/groenten (zevenblad, brandnetel, paardenbloemblad en paarse dovenetel)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- scheut olijfolie
- halve citroen
Aan de slag
- Zet een pan water met wat zout op het vuur en breng aan de kook;
- Was de bladeren in wat koud water;
- Voeg de bladeren toe aan het kokende water en laat circa 5 minuten zachtjes koken;
- Snij een ui en twee teentjes knoflook in kleine stukjes en fruit ze in wat roomboter in de koekenpan;
- Schep de groene bladeren uit het kookvocht en bak nog een minuutje mee met de uitjes
(NB: als je het kookvocht laat afkoelen, is dit vocht heel gezond om te drinken); - Schep de horta op een mooi bord;
- En maak het af met een flinke scheut biologische olijfolie en knijp er een beetje citroen over.
P.S.: Vind je dit een leuk artikel?
Neem dan eens een kijkje bij mijn Online Jaarcursus Natuurlijk Leven, waar ik je door de seizoenen heen laat zien hoe je de natuur heel praktisch in huis kunt halen. Een jaar lang steeds natuurlijker leven.
Of wellicht is mijn boek De Wilde Zomer of De Wilde Herfst iets voor jou. Beide kleurrijke boeken boordevol makkelijke leuke recepten om zelf de natuur in huis te halen.
Wil je meer lezen over deze gratis cursus, kijk hier.