zevenblad

Zevenblad omelet

Vanmorgen liep ik in het bos.

Daar kwam ik een groepje jonge zevenblad-blaadjes tegen, met daarnaast wilde bieslook scheuten.

Wat een heerlijke ingrediënten voor een omeletje, dacht ik. Dus een mandje vol geplukt.

Het is weer tijd voor zevenblad

Zevenblad laat zich weer zien.

Je kunt het op veel plekken vinden – van je achtertuin, de berm, de weide tot in het bos. Met zijn mooie verse lichtgroene blad tot het donkere groen van het oudere blad.

Bij veel mensen roept zevenblad een negatief beeld op.

Dit “onkruid” is namelijk een van de grootste ergernissen in de tuin of moestuin. Dat komt omdat het kruid zo sterk is dat het moeilijk weg te halen is.

Het blijft steeds opnieuw opkomen. Als er slechts een klein stukje wortel in de grond blijft zitten, komt het al weer op. Een echte woekeraar.

zevenbladEen krachtig kruid

Deze levenskracht die het kruid zevenblad in zich heeft, kan de mens veel goeds brengen.

Zevenblad heeft de mogelijkheid om het lichaam te ontzuren. Dat is in het voorjaar natuurlijk heel welkom!

Daarnaast bevat het veel vitaminen A en C en aardig wat mineralen: calcium, kalium, koper, magnesium, mangaan, zink.

Eigenlijk een ideale groente toch?

Zevenblad in je keuken

Wat kun je dan beter doen dan juist de kracht en de voeding van het zevenblad te benutten en ze te oogsten en te verwerken in salades, op brood en in warme gerechten.

De portie van vanochtend heb ik verwerkt in een heerlijke omeletje.

Zie hieronder het recept.

zevenblad

Recept zevenblad – (wilde)bieslook omelet

Wat heb je nodig:

  • 2 handen zevenblad
  • 1 hand (wilde) bieslook
  • 6 eieren
  • 5 el melk of amandel/soja/kokos/haver- melk
  • 200 gram champignons
  • 2 uien
  • zout en peper naar smaak
  • beetje roomboter of olie

Aan de slag:

  1. Snijd de champignons in plakjes en de uien in stukjes.
  2. Was het zevenblad en de bieslook en laat het uitlekken in een vergiet en snijd of knip ze in stukjes.
  3. Klop de eieren goed los samen met de melk.
  4. Voeg zout, peper, zevenblad en bieslook toe aan het eiermengsel.
  5. Bak de champignons in de boter of olie net zolang tot het meeste vocht is verdampt.
  6. Voeg de uien toe in de pan bij de champignons en laat ze kort meebakken.
  7. Schenk het eiermengsel in de pan bij de champignons en uien en bak het op middelhoog vuur tot de omelet lichtjes gestold is.
  8. Schud de pan een beetje zodat de omelet los komt van de bodem.
  9. Als de bovenkant niet meer vochtig is, is de omelet klaar.

Smakelijk!

dwh_lievegroet

P.S.: Vind je dit een leuk recept?

Dan zijn mijn boeken De Wilde Zomer en De Wilde Herfst wellicht ook iets voor jou. Kleurrijke boeken boordevol makkelijke leuke recepten om zelf de natuur in huis te halen.

Of bekijk het filmpje over mijn Online Jaarcursus Natuurlijk Leven, waar ik je door de seizoenen heen laat zien hoe je de natuur heel praktisch in huis kunt halen. Een jaar lang steeds natuurlijker leven.

Save

Save

Ontvang mijn GRATIS CURSUS
Natuurlijk Leven in eigen hand

Wil je meer lezen over deze gratis cursus, kijk hier.

Leave a Comment