View Post

Peterseliewortel en recept Peterseliewortelsoep

Peterseliewortel is familie van de “gewone” peterselie. Deze soort wordt vooral gekweekt om de wortel ervan te kunnen oogsten. Het blad is echter ook heerlijk te eten met de typische peterseliesmaak. In de zomer neem ik graag een flinke hand peterselieblad om in allerlei gerechten te verwerken. Bijvoorbeeld om er een snelle pesto van te maken of het te vermalen …

View Post

Pastinaak en recept ovenpastinaak

Ik ben dol op pastinaak. Pastinaak is een typische herfst/wintergroente die makkelijk zelf te telen is. Ze heeft iets weg van een witte grote peen en lijkt op de peterseliewortel. Als wortelgewas is ze lid van de schermbloemenfamilie. Zoete nootachtige wortel De pastinaak heeft een zoetige, kruidige ietwat nootachtige smaak. Je kunt deze wortel eigenlijk overal in gerechten gebruiken waar …

View Post

Minder is het nieuwe meer

Meer en Meer ga ik. Voor Minder en Minder. Voor eenvoud. Basis. Bijvoorbeeld recepten die ik maak. Het liefst werk ik dan met zo weinig mogelijk ingrediënten. Maar regelmatig krijg ik suggesties wat er nog allemaal bij kan. Aan toegevoegd kan worden. Zo had ik laatst mijn basisrecept voor Honingzalf geplaatst. Een heel fijn zalfje om in huis te hebben …

View Post

Pompoenchips

Leuk en lekker om een keer te proberen: pompoenchips. Dit jaar heb ik lekker veel pompoenen kunnen oogsten. Die verwerk ik in allerlei gerechten. En één van mijn nieuwe experimenten is pompoenchips. Makkelijk, gezond en lekker vrolijk! Deze hartige groentensnack blijft erin wat mij betreft. En als ik zie hoe snel het schaaltje werd leeggegeten bij ons thuis, zijn er …

View Post

Pompoenchutney

Chutney komt oorspronkelijk uit de Indiase keuken. Een chutney bevat groenten, fruit en kruiden en specerijen. Het is eigenlijk een soort van jam, maar dan zoet/zurig. Chutney wordt typisch gegeten bij kaas, vlees en rijstgerechten. Maar ook superlekker om toe te voegen aan een boterham met kaas. Voor deze pompoenchutney gebruik ik het liefst de Hokkaido pompoen. Dit is een …

View Post

Ovenpompoen

Met pompoen kun je van alles doen.  Een van de makkelijke en smakelijke gerechten is wat wij noemen “ovenpompoen”. Gewoon stukken pompoen uit de oven. We eten ovenpompoen graag als avondeten, maar ook bij de lunch. Meer lezen over de gezondheid van pompoenen, lees hier mijn blogartikel “De gezonde veelzijdige pompoen”. Recept ovenpompoen Wat heb je nodig: 1 Hoikkado pompoen …

View Post

De gezonde veelzijdige pompoen

Pompoenen je hebt ze in vele vormen en maten. Maar ook de kleuren en smaken verschillen. Mijn meest favoriete pompoen is de Hokkaido pompoen. Dit is een niet al te grote oranje/rode pompoen met een stevige structuur, een lekkere smaak en ook eentje die prima een tijd te bewaren is. Ook is pompoen een hele makkelijke groente om te kweken. …

View Post

Het is nog niet wild genoeg

“Het is nog niet wild genoeg”, Dat is wat ik dacht. Ik wandelde naar mijn favoriete wildpluk plekje. Een uitgestrekt weideveld, bovenaan de heuvel, achter mijn huis. Waar je een prachtig vergezicht hebt over de bossen en de meren. Daar, Tussen de meidoornen die bessen vormen, de rijk gevulde sleedoorn struiken met groen paarsige bessen, en de heerlijk geurende hondsrozen …

View Post

Lindebloesemthee

Heb je wel eens langs een Lindeboom gelopen terwijl hij vol in bloei staat? Dat zal je zeker niet vergeten. Zo’n lekkere geur komt er vanaf. En naast de geur is het een enorm gezoem van bijen, hommels en andere insecten die af en aan vliegen om de bloemen te bezoeken. Een hele bijzondere ervaring. Ik denk dat Lindebloesem in …

View Post

Voedende Handcreme

Nu er deze tijd zo veel aandacht is voor handen wassen en ontsmetten, krijg ik veel vragen over handcreme. Daarom hier een recept hoe je zelf heel makkelijk je eigen handcreme kunt maken. Deze handcreme is voedend voor je huid. En is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Handcreme met Goudsbloemblaadjes Aangezien de Goudsbloem (de Calendula Officinalis) nu in het voorjaar al …