mini-quiches

Recept super makkelijke mini-quiches met wilde kruiden

Deze mini-quiches zijn heel snel te maken en erg lekker.
Je likt er werkelijk je vingers bij af!

Bomvol vitaminen en mineralen. Het ziet er smakelijk uit en kinderen vinden het heerlijk. Dat is als moeder van drie opgroeiende kinderen ook altijd erg belangrijk 🙂 Ook zeer geschikt als tussendoortje of hartige snack.

Kijk hieronder hoe de mini-quiches maakt…

 

mini-quiches

Wat heb je nodig:

  • 4 flinke handen vol wilde eetbare kruiden naar keuze, in deze heb ik brandnetel, zevenblad en kleefkruid gebruikt – maar je kan ook prima alleen brandnetel of alleen zevenblad gebruiken.
  • 2 uien
  • 4 knoflookteentjes
  • 4 eieren
  • 200 ml slagroom (of kokosroom/sojaroom)
  • 50 gram feta kaas of 100 gram geraspte belegen kaas
  • Beetje zout en peper naar smaak

Aan de slag:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Bak in een koekenpan de klein gesneden uien en knoflooktenen tot ze goudbruin zijn.
  3. Was de kruiden goed en droog ze.
  4. Knip de gewassen kruiden in kleine stukjes.
  5. Meng in een kom de eieren en de room.
  6. Voeg de zout en peper toe en voeg de kruiden toe.
  7. Voeg ook het afgekoelde uien- en knoflookmengsel toe.
  8. Giet dit mengsel in een ingevette muffinvorm. Vul ze tot net onder de rand.
  9. Bak de mini quiches in 30 minuten gaar.

Geniet ervan.

Lieve groet,
Maria

Vind je dit een leuk recept?

Dan is zijn mijn boeken De Wilde Zomer en De Wilde Herfst wellicht ook iets voor jou.

Boordevol recepten die je laten zien hoe makkelijk het is om de natuur in huis te halen. Hoe je kunt koken met wilde kruiden en zelf je eigen natuurlijke verzorgings- en schoonmaakproducten kunt maken.

Nieuwsgierig? Kijk hier voor een voorproefje

Ontvang mijn GRATIS CURSUS
Natuurlijk Leven in eigen hand

Wil je meer lezen over deze gratis cursus, kijk hier.

Leave a Comment