Zo duur als goud
Tomatenzaden oogsten
- Het sap met de pitjes haal ik eruit en vang ik op in een glazen potje. Dit potje laat ik 2 -3 dagen staan. Het gaat er een beetje vies uitzien, maar dat is niet erg.
- Dan schut ik het goed door elkaar en wacht even tot het de zaden weer gedaald zijn naar de onderkant. Je kunt dan de bovenkant met de vieze schilfertjes voorzichtig wegschenken. Ook de zaden die blijven drijven zijn niet goed en mogen weg geschonken worden.
- Wanneer je er dit nog een paar keer doet (water aanvullen, schudden, even weer laten zakken, bovenkant weggieten) houd je schone tomatenzaden over.
- Deze spreid ik ze uit over een stukje bakpapier en laat ik ze goed drogen. En dan verpak ik ze voor volgend jaar in papieren zakjes.
P.S.: Vind je dit een leuk artikel?
Dan is mijn boek De Wilde Zomer wellicht ook iets voor jou.
De Wilde Zomer is een boek vol recepten dat je laat zien hoe makkelijk het is om de natuur in huis te halen. Hoe je kunt koken met wilde kruiden en zelf je eigen natuurlijke verzorgings- en schoonmaakproducten kunt maken.
Nieuwsgierig? Kijk hier voor een voorproefje
Aanmelden voor de nieuwe Online Jaarcursus Natuurlijk Leven is weer mogelijk!
Je kunt je weer aanmelden voor de online jaarcursus Natuurlijk Leven
Een jaar lang natuurlijk leven in praktijk – met iedere week een nieuwe les:
- 50 lessen in totaal, het hele jaar rond
- 400 minuten aan videomateriaal
- 30 wilde kruiden/planten die ik behandel
- ruim 60 nieuwe recepten om zelf aan de slag te gaan
- en een grote diversiteit van thema’s om zelfvoorzienend te leven.
- online – dus wanneer het jou uitkomt en op jouw tempo
Nu met een super leuke korting!
Kijk hier voor meer informatie, wat anderen er van zeggen en om je aan te melden.
Wil je meer lezen over deze gratis cursus, kijk hier.