Leuk en lekker om een keer te proberen: pompoenchips.
Dit jaar heb ik lekker veel pompoenen kunnen oogsten.
Die verwerk ik in allerlei gerechten. En één van mijn nieuwe experimenten is pompoenchips.
Makkelijk, gezond en lekker vrolijk!
Deze hartige groentensnack blijft erin wat mij betreft. En als ik zie hoe snel het schaaltje werd leeggegeten bij ons thuis, zijn er meer liefhebbers 🙂
Benieuwd wat jij er van vindt!
Meer lezen over de gezondheid van pompoenen, lees hier mijn blogartikel “De gezonde veelzijdige pompoen”.
Recept pompoenchips
Wat heb je nodig
- 1 Hokkaido pompoen
- Zout naar smaak
Aan de slag:
- Snijd de pompoen door midden en verwijder de zaden.
- Snijd de pompoen met een mandoline of handmatig in dunne fijne pakjes (max 2-3 mm).
- Verdeel de plakjes op een ingevette bakplaat of een bakplaat met bakpapier bekleed.
- Bak ze in ca 30 min op 175 graden Celsius.
- Haal ze uit de oven.
- Voeg naar smaak zout toe.
- Laat ze nog even uitdampen op kamertemperatuur. Als ze afgekoeld zijn worden ze meer krokant. Is dat niet het geval dan moeten ze nog een paar minuten terug in de oven.
P.S.: Vind je dit een leuk recept?
Dan zijn mijn boeken De Wilde Lente, De Wilde Zomer en De Wilde Herfst wellicht ook iets voor jou. Kleurrijke boeken boordevol makkelijke leuke recepten om zelf de natuur in huis te halen.
Aanmelden voor de nieuwe Online Jaarcursus Natuurlijk Leven is weer mogelijk!
Je kunt je weer aanmelden voor de online jaarcursus Natuurlijk Leven
Een jaar lang natuurlijk leven in praktijk – met iedere week een nieuwe les:
- 50 lessen in totaal, het hele jaar rond
- 400 minuten aan videomateriaal
- 30 wilde kruiden/planten die ik behandel
- ruim 60 nieuwe recepten om zelf aan de slag te gaan
- en een grote diversiteit van thema’s om zelfvoorzienend te leven.
- online – dus wanneer het jou uitkomt en op jouw tempo
Nu met een super leuke korting!
Kijk hier voor meer informatie, wat anderen er van zeggen en om je aan te melden.
Wil je meer lezen over deze gratis cursus, kijk hier.