pompoenchips

Pompoenchips

Leuk en lekker om een keer te proberen: pompoenchips.

Dit jaar heb ik lekker veel pompoenen kunnen oogsten.

Die verwerk ik in allerlei gerechten. En één van mijn nieuwe experimenten is pompoenchips.

Makkelijk, gezond en lekker vrolijk!

Deze hartige groentensnack blijft erin wat mij betreft. En als ik zie hoe snel het schaaltje werd leeggegeten bij ons thuis, zijn er meer liefhebbers 🙂

Benieuwd wat jij er van vindt!

Meer lezen over de gezondheid van pompoenen, lees hier mijn blogartikel “De gezonde veelzijdige pompoen”.

Recept pompoenchips

Wat heb je nodig

  • 1 Hokkaido pompoen
  • Zout naar smaak

Aan de slag:

  1. Snijd de pompoen door midden en verwijder de zaden. 
  2. Snijd de pompoen met een mandoline of handmatig in dunne fijne pakjes (max 2-3 mm).
  3. Verdeel de plakjes op een ingevette bakplaat of een bakplaat met bakpapier bekleed. pompoenchips
  4. Bak ze in ca 30 min op 175 graden Celsius. 
  5. Haal ze uit de oven.
  6. Voeg naar smaak zout toe. 
  7. Laat ze nog even uitdampen op kamertemperatuur. Als ze afgekoeld zijn worden ze meer krokant. Is dat niet het geval dan moeten ze nog een paar minuten terug in de oven. 

dwh_lievegroet

P.S.: Vind je dit een leuk recept?

Dan zijn mijn boeken De Wilde Zomer en De Wilde Herfst wellicht ook iets voor jou. Kleurrijke boeken boordevol makkelijke leuke recepten om zelf de natuur in huis te halen.

Of bekijk het filmpje over mijn Online Jaarcursus Natuurlijk Leven, waar ik je door de seizoenen heen laat zien hoe je de natuur heel praktisch in huis kunt halen. Een jaar lang steeds natuurlijker leven.

 

Ontvang mijn GRATIS CURSUS
Natuurlijk Leven in eigen hand

Wil je meer lezen over deze gratis cursus, kijk hier.