ovenpompoen

Ovenpompoen

Met pompoen kun je van alles doen.  Een van de makkelijke en smakelijke gerechten is wat wij noemen “ovenpompoen”.

Gewoon stukken pompoen uit de oven.

pompoen

We eten ovenpompoen graag als avondeten, maar ook bij de lunch.

Meer lezen over de gezondheid van pompoenen, lees hier mijn blogartikel “De gezonde veelzijdige pompoen”.

Recept ovenpompoen

Wat heb je nodig:

  • 1 Hoikkado pompoen (of andere naar wens)
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • Paar takjes verse rozemarijn (of 1 el gedroogde rozemarijn)
  • Zout naar smaak

Aan de slag:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden celsius. 
  2. Snijd de pompoen door midden en verwijder de zaden. 
  3. Snijd de helft van de pompoen in 4 stukken evenals de andere helft. 
  4. Leg ze op een ingevette of met bakpapier beklede bakblik of ovenschaal. 
  5. Snijd de uien in vieren en leg ze bij de pompoen. 
  6. Pel de knoflooktenen en voeg ze toe.
  7. Ris de rozemarijnblaadjes van de takjes en verspreid ze over de ovenschaal. 
  8. Zet de ovenschaal in het midden van de oven ca. 30 min. 
  9. Prik in een pompoenstukje om te merken of de pompoen zachter is geworden. 
  10. Haal de ovenschaal uit de oven. 
  11. Voeg naar wens zout toe. 

dwh_lievegroet

P.S.: Vind je dit een leuk recept?

Dan zijn mijn boeken De Wilde Zomer en De Wilde Herfst wellicht ook iets voor jou. Kleurrijke boeken boordevol makkelijke leuke recepten om zelf de natuur in huis te halen.

Of bekijk het filmpje over mijn Online Jaarcursus Natuurlijk Leven, waar ik je door de seizoenen heen laat zien hoe je de natuur heel praktisch in huis kunt halen. Een jaar lang steeds natuurlijker leven.

 

 

Ontvang mijn GRATIS CURSUS
Natuurlijk Leven in eigen hand

Wil je meer lezen over deze gratis cursus, kijk hier.