calendulapesto

Helende goudsbloem en recept calendulapesto

Een van mijn favoriete bloemen in de tuin is de Goudsbloem (de Calendula Officinalis). Niet alleen prachtig van kleur. Maar ook heel goed voor je.

Goudsbloem oftewel Calendula zorgt voor balans in de grond. Ze bestrijdt bacteriën en werkt schimmelwerend. Deze rol kan ze ook voor de mens vervullen. Zo staat er in menig kastje wel een potje calendulazalf voor huidbeschadigingen en -irritaties.

Maar ook inwendig heeft de Goudsbloem haar werking. Ze maakt alles los wat is vastgezet. Daarmee is ze helend voor veel lichamelijke klachten, waaronder problemen met de spijsvertering.

calendula640

 

Afgelopen week maakte ik onderstaande pesto van deze superbloem. Makkelijk te maken en smaakvol. En met een oranje kleurtje is dit een leuke variatie op de bekende groene pesto’s.

Recept calendulapesto:

Wat heb je nodig:

  • 20 goudsbloemen
  • 15 gram basilicum
  • 40 gram walnoten
  • 40 gram (Parmezaanse) kaas
  • 1-2 knoflookteentjes
  • 4 el olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Aan de slag:

  1. Pluk de bloemblaadjes van de goudsbloemen.
  2. Doe alle ingrediënten muv de zout en peper in de vijzel of de blender en vermeng het zodat een consistente pasta ontstaat.
  3. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Heb je zelf ook ervaring met het gebruik van Goudsbloem/Calendula en ben je net zo enthousiast als ik over deze mooie plant? Geef hieronder je reactie. Zou ik heel leuk vinden.

De Wilde Zomer

Vind je dit een leuk recept?

Dan is mijn boek De Wilde Zomer wellicht ook iets voor jou.

De Wilde Zomer is een boek vol recepten dat je laat zien hoe makkelijk het is om de natuur in huis te halen. Hoe je kunt koken met wilde kruiden en zelf je eigen natuurlijke verzorgings- en schoonmaakproducten kunt maken.

Nieuwsgierig? Kijk hier voor een voorproefje

Ontvang mijn GRATIS CURSUS
Natuurlijk Leven in eigen hand

Wil je meer lezen over deze gratis cursus, kijk hier.

Leave a Comment