Walnotenhummus

Hummus gaat er bij ons altijd wel in.

De kinderen vinden het heerlijk en ik ook. Deze puree gemaakt van gekookte kikkererwten. Oorspronkelijk uit de Noord-Afrikaanse keuken, met lekker veel kruiden.

Hummmmm-us.

Normaal maak ik deze altijd lekker vers met sesamzaad en een flinke (ja echt flinke) scheut lekkere bio-olijfolie.

Maar aangezien we nu een mooie voorraad walnoten in huis hebben, leek me de walnotenvariant een aangename variatie.

En ja hoor, het ging er in als walnotenhummus 🙂

Heerlijk op schijfjes komkommer of bijvoorbeeld op geroosterde sneetjes desembrood met zure augurk bovenop.

Geniet ervan!

Wat heb je nodig voor walnotenhummus:

  • 100 gram walnoten
  • 400 gram gedroogde kikkererwten of uit blik*
  • 1 el  kruiden zoals mengsel korianderzaden en komijn
  • 2 el citroensap
  • 3 el olijfolie
  • 1/2 tl cayennepeper
  • zout en peper naar smaak

Aan de slag:

  1. Week de gedroogde kikkererwten minimaal 8 uur.
  2. Giet het weekwater weg en spoel ze goed af
  3. Kook ze vervolgens in een ruime pan met nieuw water in ca. 60 minuten zachtjes gaar.
  4. Hak de walnoten klein en rooster ze even in een pan.
  5. Schep de kikkererwten uit de pan (maar bewaar een deel van het kooknat).
  6. Laat de erwten even uitdruppen en afkoelen.
  7. Meng nu alles bij elkaar en pureer  het met een blender/mixer tot het een smeuige massa is. Voeg iets van het kookvocht toe als de hummus te vast/droog is.

* Wanneer je kikkererwten uit blik gebruikt kun je ze direct samen met de andere ingrediënten pureren.

Lieve groet,
Maria

 

P.S.:   Vind je dit een leuk recept?

Dan is mijn boek De Wilde Herfst wellicht ook iets voor jou.

Een boek vol recepten dat je laat zien hoe makkelijk het is om de natuur in huis te halen. Hoe je kunt koken met wilde kruiden, noten en bessen en zelf je eigen natuurlijke verzorgings- en schoonmaakproducten kunt maken.

Nieuwsgierig? Kijk hier voor een voorproefje.

Ontvang mijn GRATIS CURSUS
Natuurlijk Leven in eigen hand

Wil je meer lezen over deze gratis cursus, kijk hier.

Leave a Comment