Hummus gaat er bij ons altijd wel in.
De kinderen vinden het heerlijk en ik ook. Deze puree gemaakt van gekookte kikkererwten. Oorspronkelijk uit de Noord-Afrikaanse keuken, met lekker veel kruiden.
Hummmmm-us.
Normaal maak ik deze altijd lekker vers met sesamzaad en een flinke (ja echt flinke) scheut lekkere bio-olijfolie.
Maar aangezien we nu een mooie voorraad walnoten in huis hebben, leek me de walnotenvariant een aangename variatie.
En ja hoor, het ging er in als walnotenhummus 🙂
Heerlijk op schijfjes komkommer of bijvoorbeeld op geroosterde sneetjes desembrood met zure augurk bovenop.
Geniet ervan!
Wat heb je nodig voor walnotenhummus:
- 100 gram walnoten
- 400 gram gedroogde kikkererwten of uit blik*
- 1 el kruiden zoals mengsel korianderzaden en komijn
- 2 el citroensap
- 3 el olijfolie
- 1/2 tl cayennepeper
- zout en peper naar smaak
Aan de slag:
- Week de gedroogde kikkererwten minimaal 8 uur.
- Giet het weekwater weg en spoel ze goed af
- Kook ze vervolgens in een ruime pan met nieuw water in ca. 60 minuten zachtjes gaar.
- Hak de walnoten klein en rooster ze even in een pan.
- Schep de kikkererwten uit de pan (maar bewaar een deel van het kooknat).
- Laat de erwten even uitdruppen en afkoelen.
- Meng nu alles bij elkaar en pureer het met een blender/mixer tot het een smeuige massa is. Voeg iets van het kookvocht toe als de hummus te vast/droog is.
* Wanneer je kikkererwten uit blik gebruikt kun je ze direct samen met de andere ingrediënten pureren.
P.S.: Vind je dit een leuk recept?
Dan is mijn boek De Wilde Zomer of De Wilde Herfst wellicht ook iets voor jou. Kleurrijke boeken boordevol makkelijke leuke recepten om zelf de natuur in huis te halen.
Of neem een kijkje bij mijn Online Jaarcursus Natuurlijk Leven, waar ik je door de seizoenen heen laat zien hoe je de natuur heel praktisch in huis kunt halen. Een jaar lang steeds natuurlijker leven.
Wil je meer lezen over deze gratis cursus, kijk hier.