liefde

Liefde maakt houdbaar

Dit wil ik graag met je delen.

Heb je er wel eens bij stil gestaan dat liefde van invloed is op het langer houdbaar maken van producten?

Nu er veel oogst is, is het natuurlijk tijd om alle mooie producten die de natuur voortbrengt, houdbaar te maken. Zodat je daar de winter mooi mee doorkomt.

Mijn advies: doe dit met liefde.

Je intentie is belangrijk

Producten houdbaar maken kan natuurlijk op allerlei manieren: drogen, invriezen, wecken, op zout leggen, etc.

Maar wist je dat de intentie waarmee je dit doet van invloed is op de houdbaarheid?

Het gevoel waarmee je iets doet is super belangrijk voor het eindresultaat. Misschien is dat wel een bekend gegeven voor je.

Emoto’s onderzoek

De Japanse onderzoeker Masaru Emoto heeft hier veel onderzoek naar gedaan.

Aan de hand van foto’s van waterkristallen liet hij zien dat wanneer water onder invloed is van woorden, muziek, gedachten, emoties, er verschillende structuren ontstaan.

liefde

Bron: Masaru Emoto

Bij mooie, liefdevolle en blije woorden en bij klassieke muziek zie je op de foto’s schitterende symmetrische kristalstructuren ontstaan in het water. Bij negatieve woorden en zware emoties daarentegen ontstaan er rare misvormde waterstructuren.

Vind je dit interessant, kijk dan hier eens naar een selectie foto’s van Emoto.

Rijst, ik hou van je

Toen ik hier jaren geleden mee in aanraking kwam, realiseerde ik me wat intentie, gevoel en woordenvoor concrete invloed hebben op alles dat je doet. Je hebt veel dus zelf in de hand in je alledaagse leven.

Enkele jaren geleden heb ik zelf een serie experimenten gedaan, samen met mijn kinderen om hen te laten zien wat het resultaat is van woorden met intentie. Het rijstexperiment (zie hieronder) is makkelijk zelf te doen en je zult verbaasd staan hoe snel je al resultaat ziet.

Eigenlijk iets dat ieder kind moet weten, vind ik.

Zweverig geklets?

Nu hoor ik sommige denken, is dit niet wat zweverig?

Dan verwijs ik graag naar de inmiddels wereldwijd erkende theorie van de kwantummechanica die dit allemaal weterschappelijk heeft aangetoond. Zo is bijvoorbeeld ook de manier hoe je naar een experiment kijkt of wat je ervan verwacht, van invloed op het resultaat dat je eruit krijgt.

Niets zweverig, gewoon aangetoond.
Wel voor velen nog ongrijpbaar, maar dat is iets anders.

Ik daag je dan ook graag uit om onderstaand rijstexperiment zelf te doen.

Liefdevol verwerken

Waarom haal ik nu Emoto ‘s waterkristallen en de kwantummechanica erbij als ik het heb over fruit, groente en noten verwerken?

Om je even een moment te laten stilstaan bij het feit dat jouw intentie waarmee je eten verwerkt van invloed is op de houdbaarheid ervan. Jouw energie, de frequentie waarmee je het behandelt, is van belang.

Net als je wel eens hoort: “hij kan zo lekker koken, je proeft de liefde waarmee hij het maakt”.

Dat is heel letterlijk hoor. En het geldt ook voor inmaken.

Ik heb het nog nooit geprobeerd, maar ik durf een wedje te doen dat jampotjes waar liefde op staat veel langer meegaan en lekkerder smaken dan potjes waar een een scheldwoord op staat.

De hele cirkel rond

Voor mij gaat het echter nog veel verder dan alleen het verwerken.

Als je bewust en respectvol leeft in harmonie met de natuur, begint het al met je liefdevol te verbinden met het zaadje dat je in de aarde stopt, het plantje dat je laat groeien, de bladeren die je ervan oogst (nadat je dit liefdevol hebt aangekondigd), de vruchten die je ervan plukt en de zaden die je vervolgens weer plant in het voorjaar.

Ik heb het hier nog niet eerder over gehad. Maar voor mij is natuurlijk leven een leven van verbinding, van onvoorwaardelijk liefde geven en van heel bewust met energie omgaan.

Ik ben heel benieuwd of jij je hierin herkent. Of dit misschien iets heel nieuws is voor je?

Het Rijstexperiment

Dit experiment heb ik in 2012  gedaan met mijn kinderen gedaan. Zie hieronder hoe je het uitvoert. We hadden twee potjes rijst, eentje met een etiket waar het woord “liefde” op stond en een ander etiket met het woord “haat”.

liefde

De glazen pot met haat erop heb ik na een aantal weken weg moeten gooien. Het was helemaal donker geworden en de rijst was aan het schimmelen.

Het glazen potje met het woord liefde erop hebben we nog steeds in de kast staan.
En zoals je op de foto ziet is de rijst nog steeds goed. Na ruim 4 jaar!!!

Super toch?

Wanneer je je hier van bewust bent kun je dit natuurlijk ook gebruiken bij de dingen van alledag, hoe je in het leven staat, bij het koken, elkaar tegemoet treden, de woorden die je uit je mond laat komen, etc.

Ben je bewust dat als je producten maakt die je voor langere tijd houdbaar wilt maken, dat je daar met je intentie bewust mee aan de gang kan. Als intentie maar ook in woorden.

Wat heb je nodig:

 • Twee schone (steriele) glazen potjes
 • Rijst
 • Water
 • Etiketten + stift of pen

Aan de slag:

 1. Kook de rijst gaar zoals op de verpakking vermeldt staat.
 2. Laat de rijst daarna afkoelen.
 3. Vul de helft van ieder glazen potje met rijst.
 4. Vul de potjes verder aan met kraanwater. Beide potjes zijn nu hetzelfde.
 5. Plak op een potje een etiket met mooie woorden: zoals: liefde, dankbaarheid  of als je het maakt met kinderen:  “lieve mooie rijst ik ben je heel dankbaar”
 6. Plak op het andere potje een etiket met negatieve woorden: zoals lelijk, haat, woede  of  “stomme lelijke rijst, ik haat je “
 7. Zet de glazen potjes op een zo identiek mogelijke plek( zodat de omstandigheden niet afwijken), met minimaal 1 meter tussen de potjes.
 8. Benader ieder potje dagelijks minimaal 1 x op de wijze zoals op het etiket staat. Bij het potje met de tekst liefde spreek je de tekst liefdevol uit en het andere potje spreek je kwetsend toe met de woorden die erop vermeld staan.
 9. Houdt dit minimaal 3 weken vol en je zal het resultaat zien.

dwh_lievegroet

P.S.: Vind je dit een leuk artikel?

Dan zijn mijn boeken De Wilde Zomer en De Wilde Herfst wellicht ook iets voor jou. Kleurrijke boeken boordevol makkelijke leuke recepten om zelf de natuur in huis te halen.

Of bekijk het filmpje over mijn Online Jaarcursus Natuurlijk Leven, waar ik je door de seizoenen heen laat zien hoe je de natuur heel praktisch in huis kunt halen. Een jaar lang steeds natuurlijker leven.

 

Save

Save

Save

Ontvang mijn GRATIS CURSUS
Natuurlijk Leven in eigen hand

Wil je meer lezen over deze gratis cursus, kijk hier.