Zelf gemaakte kruidenazijn.
Zo lekker om je eigen kruidenazijn te gebruiken.
Lekker direct over de salade of als ingredient voor sladressing.
En heel gemakkelijk om zelf te maken.
Wat heb je nodig:
- Witte wijnazijn of appelazijn
- 2 laurierblaadjes
- 1 takje rozemarijn
- 1 takje tijm
- 6 kruidnagels
- 6 peperkorrels
- glazen fles
Aan de slag:
- Was en droog de verse kruiden.
- Vul een schone fles of glazen pot met de verse en droge kruiden.
- Giet de azijn over de kruiden heen.
- Laat de azijn met kruiden nu 2 weken trekken.
- Hierna kan je de azijn door een zeef gieten en de overschenken in een glazen fles. Het is ook natuurlijk ook mogelijk om de kruiden erin te laten zitten.
Lieve groet,
Maria
P.S.: Vind je dit een leuk recept?
Dan is mijn boek De Wilde Herfst wellicht ook iets voor jou. Een kleurrijk boek boordevol makkelijke leuke recepten om zelf de natuur in huis te halen.
Ontvang mijn GRATIS CURSUS
Natuurlijk Leven in eigen hand
Wil je meer lezen over deze gratis cursus, kijk hier.