Lekkere havermoutkoekjes die snel en gemakkelijk te maken zijn.
Recept havermoutkoekjes
Wat heb je nodig:
- 200 gram havermout
- 4 rijpe bananen
- 50 gram zo puur mogelijke chocolade
- mespuntje zout
Aan de slag:
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
- Snijd met een scherp mesje de chocolade in kleine stukjes.
- Prak de bananen.
- Kneed alle ingredienten bij elkaar.
- Maak met je handen platte rondjes van 4 a 5 cm doorsnede en 1 cm hoog.
- Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak ze 15 minuten in de oven.
- Verpak de havermoutkoekjes in een luchtdichte pot of blikken doos.
Lieve groet,
Maria
Vind je dit een leuk artikel?
Dan is mijn boek De Wilde Herfst wellicht ook iets voor jou. Een kleurrijk boek boordevol makkelijke leuke recepten om zelf de natuur in huis te halen.
De aanmelding voor de online jaarcursus Natuurlijk Leven 2019 is gestart!
Met enthousiasme kan ik melden dat de cursus dit keer nóg rijker is aan lesmateriaal (50 lessen in totaal, het hele jaar rond, met meer dan 400 minuten aan videomateriaal, 30 wilde kruiden/planten die ik behandel, ruim 60 nieuwe recepten en een grote diversiteit van thema’s om zelfvoorzienend te leven).
Neem hier een kijkje wat je allemaal kunt verwachten in de online jaarcursus. Bekijk mijn introfilmpje en lees wat anderen van de cursus vinden. Wellicht zie ik je ook online?
Wil je meer lezen over deze gratis cursus, kijk hier.
Comments
Hoi Esther, ja de koekjes zijn stevig maar worden niet knapperig.
De koeken blijven bij zacht. Wel stevig van structuur maar niet bros oid. Klopt dit bij jouw recept?