Zo krijgt chocolademelk drinken een feestelijk tintje.
Erg leuk ook om tevoorschijn te toveren voor de kinderen.
Of als cadeautje weg te geven voor de kerstdagen.
Wat heb je nodig:
(voor 5 stuks)
- 100 gram (pure) chocolade of zelfgemaakte chocolade
- kleine glaasjes bijv. borrelglaasjes
- houten (ijs)stokjes of houten lepeltjes
- evt. kaneelpoeder
- evt. chilipoeder
- evt. geraspte hazelnoten of amandelen
- kleine (borrel)glaasjes
Aan de slag:
- Smelt de chocolade au-bain-marie.
- Giet deze in de borrelglaasjes.
- Zeef een beetje kaneel of chilipoeder over de chocolade heen of voeg wat notensnippers toe.
- Laat het stollen in de koelkast.
- Wanneer de chocolade gestold is, kan je het uit de glaasjes halen. Als het niet makkelijk lukt kun je het glaasje 2 seconden in een bakje met warm water houden. Zorg ervoor dat alleen het glaasje nat wordt en niet de chocolade.
Gebruik:
Giet warme melk in een mok en roer met het chocolade-stokje totdat het gesmolten is.
Voeg eventueel naar smaak nog zoetstof naar keuze toe.
Lieve groet,
Maria
P.S.: Vind je dit een leuk artikel?
Neem dan eens een kijkje bij mijn Online Jaarcursus Natuurlijk Leven, waar ik je door de seizoenen heen laat zien hoe je de natuur heel praktisch in huis kunt halen. Een jaar lang steeds natuurlijker leven.
Of wellicht is mijn boek De Wilde Zomer of De Wilde Herfst iets voor jou. Beide kleurrijke boeken boordevol makkelijke leuke recepten om zelf de natuur in huis te halen.
Wil je meer lezen over deze gratis cursus, kijk hier.