Zelfgemaakte pindakaas vind ik heerlijk als broodbeleg.
Ook gebruik ik het als basis voor satésaus. En je kunt er lekkere tussendoortjes mee maken.
In Nederland is pindakaas algemeen bekend (net als in Amerika). Maar als je even de grens over gaat, heb ik gemerkt dat je moeite moet doen om het te vinden.
Maar gelukkig is pindakaas echt heel makkelijk om zelf te maken. En veel lekkerder!
Want je kunt het precies zo maken zoals je zelf wilt. Iets meer zoutig, of crispy (met kleine stukjes pinda), iets zoeter (met een klein beetje honing), wat smeuïger of net wat droger.
Hieronder is het recept.
Recept pindakaas
Wat heb je nodig:
- 350 gram ongezouten pinda’s
- 1 theelepel zout
- evt. 1 el olie (walnoot- of amandelolie) wanneer de structuur iets smeuïger mag zijn
- evt. 1 el honing
Aan de slag:
- Schep de pinda’s in een blender en mix deze een aantal minuten. Eerst worden het korrelig * en later wordt het een smeuïge pasta.
- Voeg het zout toe en evt. als de pindakaas niet smeuïg genoeg is, nog wat olie.
* Wanneer je crispy pindakaas wilt maken, schep je nu 1-2 el pindakorrels uit de blender en zet ze even apart. Wanneer de pindakaas klaar is voeg je deze toe en roer ze door de pindakaas.
P.S.: Vind je dit een leuk artikel?
Neem dan eens een kijkje bij mijn Online Jaarcursus Natuurlijk Leven, waar ik je door de seizoenen heen laat zien hoe je de natuur heel praktisch in huis kunt halen. Een jaar lang steeds natuurlijker leven.
Wil je meer lezen over deze gratis cursus, kijk hier.