Makkelijk te maken, leuk te krijgen en vooral…
Lekkerrrrr
In aanvulling op mijn artikel over zelf chocolade maken, heb ik vandaag een test gedaan hoe eenvoudig je kunstzinnige vormen met chocolade kunt maken.
Nou, dat is echt heel simpel!
En het leuke is dat je dan heel makkelijke extra toppings kunt toevoegen. Zoals gedroogde besjes (in dit geval goji bessen), noten, muntblaadjes en bijvoorbeeld lekker pittige chili-vlokken.
Zeg nu eerlijk: dit is toch super leuk om voor de feestdagen op tafel te kunnen zetten. Of als cadeautje te geven aan familie of vrienden. Of gewoon lekker voor jezelf maken en onderuit op de bank van genieten 🙂
Hieronder het recept om chocoladekunst te maken.
Smul ze!
Recept Chocoladekunst
Wat heb je nodig:
- 1 of meerdere repen witte chocolade
- 1 of meerdere repen pure chocolade
- evt. noten naar keuze, ik heb amandelen in stukjes gesneden
- evt. gedroogde vruchten naar keuze, ik heb gedroogde goji bessen gebruikt
- evt. gedroogde kruiden naar keuze, ik heb hier gedroogde muntblaadjes gebruikt
- evt. chilivlokken naar keuze
Aan de slag:
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Warm los van elkaar de witte en de pure chocolade au-bain-marie op.
- Giet de gesmolten chocolade op de bakplaat.
- Meng de chocolade door elkaar met een vork.
- Verdeel naar wens noten, gedroogde vruchten, muntblaadjes of chilivlokken over het chocolademengsel of andere na keuze.
- Laat de chocolade stollen.
- Wanneer de chocolade hard geworden is kun je het in stukken breken.
P.S.: Vind je dit een leuk recept?
Dan is mijn boek De Wilde Herfst wellicht ook iets voor jou. Een kleurrijk boek boordevol makkelijke leuke recepten om zelf de natuur in huis te halen. Nu ook met een Wilde Herfst Pakket, zodat je helemaal snel aan de slag kunt.
Wil je meer lezen over deze gratis cursus, kijk hier.