Kruiden EHBO Pakket


“Wat heb je nodig om je eigen kruiden-ehbo in huis te hebben? Om altijd een natuurlijk middel bij de hand te hebben als eerste hulp bij ongemakken?”

Kruiden zijn natuurlijk prima helpers bij ongemakken, bij lichamelijke kwaaltjes .

Voor mij is een wezenlijk onderdeel van een meer natuurlijke leefstijl dat je gaat herkennen dat de planten die om je heen groeien vaak zeer geneeskrachtig zijn. Ze een helende werking hebben, zowel voor de grond waar ze staan als ook voor mens en dier.

Het liefst werk ik dan ook met planten en kruiden die in ons klimaat groeien en makkelijk vindbaar zijn in het wild of in je tuin.

De helende werking van kruiden

Uit eigen ervaring kan ik zeggen hoe fijn het is om de helende werking van kruiden te kunnen gebruiken. Ze als helpers altijd paraat te hebben voor als er ongemakken zijn.

Je kunt de geneeskrachtige werking van een plantje opslaan in een zalf, tinctuur, olie of je kunt er siroop of thee van maken.

Ik heb er zelf thuis een kastje voor dat gevuld is met potjes en flesjes. Een kruiden EHBO kastje.

Nu leek het mij super leuk om jou te helpen dit voor jezelf thuis te kunnen maken. Zodat ook jij altijd een natuurlijk kruidenmiddel bij de hand hebt als er zich kwaaltjes aandienen.

Dat kan nu.

Met veel zorg en liefde samengesteld

Met veel zorg en liefde heb ik dit EHBO kistje voor je samengesteld met alles dat je nodig hebt om je eigen natuurlijke zalven, tincturen, oliën, theeën en siropen te maken.

Ik heb er een volledig “doe-het-zelf” pakket van gemaakt.

Stap voor stap laat ik je zien hoe je zelf middelen maakt, met welke kruiden en waarom.

Volledig verzorgd met potjes, flesjes, gedroogde kruiden en andere ingrediënten, recept-kaarten en etiketten. Allemaal puur natuurlijk en heel makkelijk zelf te maken.

Ook prachtig vormgegeven. In een speciaal ontworpen houten kistje van lokaal linden-hout. Met kleurrijke recept-kaarten en mooie foto’s van de kruiden die je gebruikt.

Wat een heerlijk cadeau voor jezelf, je gezin of je vriend(in).

Wat zit er in het Kruiden EHBO Pakket?

Met het Kruiden EHBO Pakket krijg je alle ingrediënten om 3 zalven, 3 tincturen, 2 theeën, 1 olie en 1 siroop te maken.

Kortom, je kunt maar liefst 10 kruidenmiddelen zelf maken. En voor ieder middel dat je maakt, is er een leuk etiket bijgevoegd. Je kunt zelf het volgende maken:


Hoofdpijn Tinctuur – Menstruatie Tinctuur – Weerstand Tinctuur – 
Oorpijn Olie – Helende Huid Zalf – Koortslip Zalf – Jeuk & Brand Zalf – 
Keel & Hoest Siroop – Lekker Slapen Thee – Rustige Buik Thee

Het houten kistje wordt hiermee je bewaardoos voor je eigen Kruiden EHBO in huis.

Uiteraard blijf ik via mijn blog geregeld ideetjes geven voor aanvullende geneeskrachtige zalfjes, tincturen of andere middelen, zodat je Kruiden EHBO ook verder kan uitgroeien.

Enthousiast geworden?

Het Kruiden EHBO Pakket kun je hier direct bestellen

Wat krijg ik geleverd met het pakket?

Als je jouw Kruiden EHBO Pakket opent, zijn dit de spulletjes die je aantreft:

7 tinctuurflesjes (met druppeldopjes en pipetje), 6 glazen zalfpotjes, 2 glazen tinctuur maakpotjes, 2 glazen theepotjes, etiketten voor alle middeltjes, recept-kaarten met duidelijke foto’s van de kruiden, pure bijenwas voor de zalven en een selectie van gedroogde kruiden in zakjes: brandnetel, duizendblad, frambozenblad, hopbellen, kleefkruid, venkel, vrouwenmantel, wilgenbast, rozenblaadjes, calendulabloemen, citroenmelisse, echinacea, kamille, lindebloesem, smeerwortel, vlierbessen, tijm

Het houten kistjes is speciaal door een lokale timmerman gemaakt van lokaal lindenhout en heeft op de bovenkant Kruiden EHBO ingebrand staan.


Wat is de prijs van het Kruiden EHBO Pakket?

De prijs van het EHBO Kruiden Pakket in de vorm zoals hierboven beschreven – volledig met alle ingrediënten en geleverd in een handgemaakt houten kistje – bedraagt € 95.

*** Eindejaars Actie ***
Bij aanschaf van een Kruiden EHBO Pakket ontvang je gratis een boek naar keuze. Vermeld aub bij de opmerkingen welk boek je graag wilt ontvangen. (Deze actie loopt t/m 31 dec 2020 en geldt enkel voor verzending in Nederland en België – neem aub even contact op als je ergens anders gevestigd bent)

Het pakket wordt gratis naar je verzonden met pakketpost(*).

Ik wens je er heel veel plezier mee!

Het Kruiden EHBO Pakket kun je hier direct bestellen voor € 95

Kennismakingspakket Kruiden EHBO

Lijkt dit Kruiden EHBO Pakket je zeker iets, maar wil je liever eerst kennis maken met het werken met geneeskrachtige kruiden?

Dan heb ik een mooie oplossing voor je: het Kennismakingspakket Kruiden EHBO. Dit pakket is het kleinere broertje van het uitgebreide Kruiden EHBO Pakket (zoals hierboven beschreven).

Met het Kennismakingspakket EHBO Kruiden kun je 1 zalf, 1 tinctuur, 1 olie en 1 thee zelf maken. Hiervoor ontvang je natuurlijk alle ingrediënten netjes in een doosje.

Leuk om met kinderen te maken

Dit pakket is bedoeld om je kennis te laten maken met het verwerken van helende kruiden tot kruidenmiddeltjes voor de gezondheid. Het is daarom ook uitermate geschikt om je kinderen te laten zien hoe kruiden je kunnen helpen om gezond te blijven.

Kijk hier voor meer informatie over het Kennismakingspakket Kruiden EHBO.

Het Kruiden EHBO Pakket kun je hier direct bestellen voor € 95

(*) Dit geldt voor verzending binnen Nederland.