Vlierbloesemkoekjes

Ik geniet met volle teugen van het vlierbloesemseizoen.

De vlierbloesemchampagne is in de maak. Jaarlijks maak ik er ook siroop van. Ik meng het door pannenkoekenbeslag en ook is het heerlijk over ijs.

Eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos en kun je deze prachtige, veelzijdige, zoete en aromatische bloemetjes overal in verwerken.

Zo ook in deze zandkoekjes. Super makkelijk om te maken, en volop genieten.

Tip: Je kunt de koekjes ook met ahornsiroop bakken. Dan worden ze echter wel minder knapperig en iets ‘droger’.

Vlierbloesemkoekjes

Recept voor Vlierbloesemkoekjes

Wat heb je nodig

  • 100 gram (spelt)bloem
  • 75 gram koude boter
  • 60 gram rietsuiker of ahornsiroop
  • Snufje zout
  • 4-5 grote schermen vlierbloesems

Aan de slag

  1. Pluk op een droge, het liefst zonnige dag, de bloesems.
  2. Spreid de bloesems buiten, op een krant, uit om de beestjes eruit te laten lopen (spoel de bloemen NIET af).
  3. Rits de bloemetjes van de steeltjes. Hoe minder steeltjes, hoe lekkerder ;).
  4. Meng de bloem, boter, suiker en zout tot je een samenhangend deeg hebt.
  5. Kneed als laatste de bloemetjes door het deeg.
  6. Maak van het deeg een rol met een doorsnede van ongeveer 5-6 cm.
  7. Laat het deeg ongeveer 1 uur opstijven in de koelkast.
  8. Verwarm de oven voor op 175°C.
  9. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  10. Snij de rol in plakjes van ongeveer een halve cm dik en leg ze op de bakplaat.
  11. Bak voor ongeveer 15-20 minuten of totdat ze lichtbruin zijn.
  12. Laat ze afkoelen voor je ze op smikkelt! 🙂

dwh_lievegroet

P.S.: Vind je dit een leuk recept?

Dan is mijn boek De Wilde Zomer of De Wilde Herfst wellicht ook iets voor jou. Kleurrijke boeken boordevol makkelijke leuke recepten om zelf de natuur in huis te halen.

Of neem een kijkje bij mijn Online Jaarcursus Natuurlijk Leven, waar ik je door de seizoenen heen laat zien hoe je de natuur heel praktisch in huis kunt halen. Een jaar lang steeds natuurlijker leven.

Ontvang mijn GRATIS CURSUS
Natuurlijk Leven in eigen hand

Wil je meer lezen over deze gratis cursus, kijk hier.

Leave a Comment