burgertjes

Recept burgertjes van kikkererwten, brandnetel en oregano

Afgelopen week heerlijk geluncht met burgertjes. Dit keer gemaakt van kikkererwten, verse brandnetels en oregano. Zie hier het recept:

Wat heb je nodig:

(voor circa 30 stuks)

  • 500 gr kikkererwten
  • flinke hand verse brandnetels
  • flinke hand verse oregano
  • 2 grote uien, fijn gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 75g gedroogde broodkruimels
  • 2 eieren, geklutst
  • 4 eetlepels plantaardige olie
  • 2 theelepels kurkuma
  • 2 theelepels korianderzaden, gestampt
  • 2 theelepels komijnzaden, gestampt
  • zout, peper naar smaak
  • olie of boter om te bakken

Aan de slag:

  1. Laat de gedroogde kikkererwten een nacht in ruim water weken. Spoel de kikkererwten de volgende dag goed af en kook ze in 1,5 tot 2 uur in ruim water. Als je kikkererwten uit blik gebruikt, spoel ze af en ze zijn klaar voor gebruik.
  2. Pureer de kikkererwten in kleine hoeveelheden in een keukenmachine of blender.
  3. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng goed. Als je fijne burgertjes wil, gebruik de blender. Ik kneed altijd gewoon met mijn handen, dan krijg je wel een iets grovere textuur.
  4. Vorm burgertjes van het mengsel. Verhit de olie in een grote bakpan op matig vuur. Bak de burgers aan beide kanten goudbruin.

Tip:

Bak eerst altijd een aantal proefburgertjes zodat je even kan voorproeven of je voldoende kruiden hebt toegevoegd of nog wilt aanvullen.

De Wilde Zomer

Vind je dit een leuk recept?

Dan is mijn boek De Wilde Zomer wellicht ook iets voor jou.

De Wilde Zomer is een boek vol recepten dat je laat zien hoe makkelijk het is om de natuur in huis te halen. Hoe je kunt koken met wilde kruiden en zelf je eigen natuurlijke verzorgings- en schoonmaakproducten kunt maken.

Nieuwsgierig? Kijk hier voor een voorproefje

Ontvang mijn GRATIS CURSUS
Natuurlijk Leven in eigen hand

Wil je meer lezen over deze gratis cursus, kijk hier.

Leave a Comment