Afgelopen week heerlijk geluncht met burgertjes. Dit keer gemaakt van kikkererwten, verse brandnetels en oregano. Zie hier het recept:
Wat heb je nodig:
(voor circa 30 stuks)
- 500 gr kikkererwten
- flinke hand verse brandnetels
- flinke hand verse oregano
- 2 grote uien, fijn gesneden
- 2 tenen knoflook, fijn gesneden
- 75g gedroogde broodkruimels
- 2 eieren, geklutst
- 4 eetlepels plantaardige olie
- 2 theelepels kurkuma
- 2 theelepels korianderzaden, gestampt
- 2 theelepels komijnzaden, gestampt
- zout, peper naar smaak
- olie of boter om te bakken
Aan de slag:
- Laat de gedroogde kikkererwten een nacht in ruim water weken. Spoel de kikkererwten de volgende dag goed af en kook ze in 1,5 tot 2 uur in ruim water. Als je kikkererwten uit blik gebruikt, spoel ze af en ze zijn klaar voor gebruik.
- Pureer de kikkererwten in kleine hoeveelheden in een keukenmachine of blender.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng goed. Als je fijne burgertjes wil, gebruik de blender. Ik kneed altijd gewoon met mijn handen, dan krijg je wel een iets grovere textuur.
- Vorm burgertjes van het mengsel. Verhit de olie in een grote bakpan op matig vuur. Bak de burgers aan beide kanten goudbruin.
Tip:
Bak eerst altijd een aantal proefburgertjes zodat je even kan voorproeven of je voldoende kruiden hebt toegevoegd of nog wilt aanvullen.
P.S.: Vind je dit een leuk recept?
Dan is mijn boek De Wilde Lente of De Wilde Zomer of De Wilde Herfst wellicht ook iets voor jou. Kleurrijke boeken boordevol makkelijke leuke recepten om zelf de natuur in huis te halen.
Of neem een kijkje bij mijn Online Jaarcursus Natuurlijk Leven, waar ik je door de seizoenen heen laat zien hoe je de natuur heel praktisch in huis kunt halen. Een jaar lang steeds natuurlijker leven.
Wil je meer lezen over deze gratis cursus, kijk hier.