*** Praktijkweek ***
Leven in harmonie met de natuur

Vernieuwde opzet van Praktijkweek

Integratie kennis en praktijk

 

In deze vernieuwde opzet Praktijkweek integreren we de kennis en praktijk van natuurlijk leven, permacultuur en het starten van een voedselbos. Niet alleen word je ondergedompeld in de alledaagse praktijk van een natuurlijke leefstijl. Ook is er veel ruimte voor open gesprekken en een meer holistische kijk op leven in harmonie met de natuur.

Een intense en heel bijzondere week. Ik heb me veel dichter bij de natuur gevoeld als daarvoor. Leontine

Van droom naar werkelijkheid

inspiratieweek

Natuurlijk leven. Meer natuur in huis. Natuurlijkere producten gebruiken. Alle pakjes, zakjes, kant en klaar producten en chemische middeltjes de deur uit. Terug naar een gezonder, natuurlijker bestaan.

Dat klinkt goed.
Maar hoe pak je dit aan?

Vaak ontbreekt de tijd, de kennis of het vertrouwen om daadwerkelijk het roer om te gooien. En dat is jammer. Want natuurlijker leven hoeft niet ingewikkeld of tijdrovend te zijn.

De Praktijkweek was echt geweldig! Ik heb er ontzettend veel geleerd en kan het iedereen van harte aanraden. Jouke

Praktische handvatten

In de Praktijkweek krijg je heel veel praktische handvatten, kennis en ervaring om thuis vol vertrouwen aan de slag te gaan. En laat ik je de verbinding met de natuur tot in het puntje van je tenen ervaren. Zodat de natuur weer een onderdeel gaat worden van jouw dagelijks leven. Een rustpuntje in de hectiek. En een stap dichter bij gezondheid en harmonie.

inspiratieweek
Natuurlijk Leven bestaat voor mij uit twee aspecten. Enerzijds de verbinding herstellen met Moeder Aarde en anderzijds de praktische toepassing. En dit kan overal. Of je nu drie hoog achter woont, in de stad of in een rijtjeshuis. Overal kun je Natuurlijk Leven. Ik help je om het praktisch haalbaar te maken voor je.

De wonderlijke natuur

inspiratieweek

In de Praktijkweek staan de kleine en grote wonderen van de natuur centraal.

Ik neem je mee op de reis van zaad tot voedsel en weer tot zaad en alles daar tussenin.

We ontdekken de samenhang van de natuur in het voedselproces. En laat ik je voelen en ervaren hoe jij, als mens onderdeel uitmaakt van het geheel.

Ik laat je ervaren hoe het is om als hoeder van een stuk land veel overvloed te creëren, niet alleen voor jezelf – maar ook voor je omgeving, de lokale gemeenschap.

Mijn rugzakje zit vol met nieuwe dingen die ik kan uitwerken en gebruiken voor op mijn weg. Heel erg dankbaar voor dit alles. Francine

De kracht van wild


inspiratieweekinspiratieweek

Op de agenda van de Praktijkweek staan allerlei onderwerpen die te maken hebben met een natuurlijke leefstijl.

Van wildpluk, voorzien in je eigen voedsel, verwerken van oogst, het maken van je eigen verzorgingsproducten en natuurlijke kruiden-ehbo tot allerlei aspecten van permacultuur en het inrichten en onderhouden van een voedselbos.

Daarnaast zal er in het programma veel ruimte zijn voor open gesprekken met elkaar en meer holistische vraagstukken die te maken hebben met leven in harmonie met de natuur, de rol van de mens als hoeder en het anders kijken naar de kracht van wild.

Wat een heerlijke week! Met alle aandacht voor de geschenken die Moeder Aarde ons biedt. Inge

Verblijf bij Harmony


inspiratieweek

Harmony Center is gevestigd in het mooie beboste Mecsekgebergte in het zuiden van Hongarije.

Geniet van de rust en de energie die er hangt.

Van de Harmony’s permacultuurtuin met grote eigen moestuin, het Harmony voedselbos (ca. 1,5 hectare) en de aangrenzende ongerepte bosrijke natuur.

Stap uit je dagelijkse bezigheden en ervaar hoe het is om dichterbij de natuur te leven.

Je komt in een warm bad terecht vol Liefde, goede zorgen en heerlijk eten. Oh.. wat was dat lekker en met gelijkgestemde mensen… ik voelde me direct thuis. Francine

Je droom waarmaken


Een weekje volledig ontspannen, tot rust te komen en je laten inspireren.

Contact maken met de natuur.
Samen te zijn met inspirerende mensen.
En mooie gesprekken hebben over leven in harmonie.

Veel kennis en praktijkervaring opdoen op het gebied van een natuurlijke leefstijl.

En voor hen die zelf stappen willen zetten om een permacultuur tuin of voedselbos in te richten: veel kennis en voorbeelden hoe je dit kunt doen.

En na een fijne inspirerende week samen, ga je naar huis met heel veel praktische kennis en handvatten om zelf aan de slag te gaan.

inspiratieweek

Deze week is hét zetje dat jij nodig hebt om jouw droom, om natuurlijker te gaan leven, waar te maken.

Praktische informatie

Wanneer:

Deze praktijkweken vinden plaats op de data:

– Lente-week di 7 mei (start 09:00 uur) t/m zo 12 mei 2024 (einde 16:00 uur)

– Zomer-week di 18 juni (start 09:00 uur) t/m zo 23 juni 2024 (einde 16:00 uur)

– Herfst-week di 10 sept (start 09:00 uur) t/m zo 15 sept 2024 (einde 16:00 uur)

Het is aan te raden om de avond voorafgaand aan de start van de week te arriveren, zodat je de volgende ochtend fris kunt beginnen. Tevens bestaat er de mogelijkheid om na afloop van de week een extra nacht te verblijven om de volgende ochtend af te kunnen reizen.

Waar:

Harmony Center, Abaliget Zuid-Hongarije.

Overnachting:

De prijs is op basis van een 2 persoonskamer die je met een ander deelt.

Er zijn een aantal 1 pers. kamers beschikbaar, meerprijs hiervoor is € 150.

Mocht je willen kamperen (meenemen van eigen tent) is dat mogelijk en krijg je een korting van € 100.

Maaltijden:

De maaltijden bereiden we samen in de buitenkeuken, boven het kampvuur of in de hout gestookte leemoven. We koken met natuurlijke biologische producten uit eigen tuin, het bos of van lokale boeren.

Ontspanning:

Natuurlijk is er ook tijd voor ontspanning. Lekker wandelen in het bos. Een bezoek aan de druipsteengrotten. Of onder de sterrenhemel te genieten van een warm thermaalbad.

De reis naar Hongarije:

We verwachten je de avond voor aanvang bij Harmony, zodat we de eerste ochtend fris kunnen starten.

Er zijn verschillende manieren om naar Harmony te komen. Met eigen vervoer, de bus, de trein, het vliegtuig. Kom je met het openbaar vervoer (trein of bus), dan ontvang je van ons een korting op je deelnameprijs.

Wil je dat we je adviseren of ergens mee helpen, neem dan even contact op.

Jouw investering:

Jouw enthousiasme en € 999.

Vroegboekkorting: meld je je aan voor deelname vóór 31 januari 2024, dan krijg je een vroegboekkorting van 10% op de totaalprijs.

Kom je met de trein of bus, ontvang je een korting van € 50.


inspiratieweekinspiratieweekinspiratieweekinspiratieweek

Je krijgt hiervoor:

  • Een volledig verzorgd programma, incl. overnachtingen, eten en drinken bij Harmony
  • Een super inspirerende week vol praktische handvatten en mooie ontmoetingen

De kleine lettertjes

Niet inbegrepen zijn de reiskosten van en naar Harmony.

Bij boeken vragen we een aanbetaling van 399 euro. Het resterende bedrag dien je uiterlijk 6 weken voor aanvang van de Praktijkweek Natuurlijk Leven te voldoen.

Bij onvoldoende belangstelling nemen we de vrijheid om de week te annuleren. Wij geven dit uiterlijk zes weken voor aanvang van de Praktijkweek Natuurlijk Leven aan je door. Het aanbetalingsbedrag wordt dan volledig retour gestort.

Mocht het niet mogelijk blijken om de week te organiseren in verband met Corona (zoals bij lock-downs of andere beperkende restricties), ontvang je van ons een voorstel om de week te verplaatsen naar een ander moment. Mocht je dit niet willen, storten wij je (aan)betaling retour.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het regelen van een reisverzekering.

Voor overige afspraken omtrent aanmelding, reis, verblijf en annulering verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.

Vragen?

Heb je nog een vraag?
Stuur me even een berichtje, dan beantwoord ik deze graag.

Wat anderen zeggen over de Praktijkweek Natuurlijk Leven…

Natuurlijk leven, workshop met een gouden randje.

Wat een warm en gastvrij welkom in Hongarije!  In een prachtige omgeving en (lucky us!) met heerlijk weer. De theorie volgde iedere ochtend na het ontbijt en wandeling. Duidelijk, met voldoende ruimte voor ervaringen en vragen in een ongedwongen sfeer. Het gastenverblijf is heel compleet ingericht en praktisch met fijne kamers. Het ontbreekt je aan niets! De maaltijden vind ik werkelijk een feestje! Super vers en smakelijk, creatief en verzorgd met álle lof aan Marco! Ik heb zo genoten van de praktijk, leuk om de recepten uit Maria’s boekjes onder je handen te zien ontstaan! Ik volgde deze week met mijn dochter Shanti, een heerlijk gevoel om dit met elkaar te kunnen delen, véél inspiratie voor thuis. De uitstapjes, waar je voor kunt kiezen, vielen bij iedereen in de smaak. Zo was er o.a een bezoek aan een thermaalbad en een grot wandeling met meditatie, héél bijzonder. Ook de massage door Esther is een aanrader!

Mocht je kwaliteitstijd zoeken in de natuur, voor jezelf of mét iemand en dan ook nog eens naar huis gaan met allemaal fijne zelf gemaakte producten en een hoop kennis….. Boek dan alsjeblieft  de “Natuurlijk leven” week! Een top week! Lieve Maria en Marco, dank voor deze ervaring!Anita

Wat een paradijsje in Hongarije: heerlijk geurende bloemen en kruiden, klaar om geplukt te worden voor zalven, oliën en tincturen. En wat dacht je van een frisse duik, voor het ontbijt, in een meer om de hoek.
Dankjewel Maria voor een heerlijke, leerzame week!
Desiree
Is de praktijk week wel in een paar zinnen te beschrijven? Voor mij bijna niet. Ik heb genoten, ik heb geleerd en ik heb stil gestaan. Liefs, MarijeMarije
Een warm bad, zo werd ik ontvangen. Lieve Maria en lieve Marco, voor hen was niks te veel. In een prachtige omgeving, met mooie leerzame wandelingen. Prachtige zepen, zalven en crèmes, gemaakt.
Heerlijke groene momenten met een prettige groep. Door hen heb ik weer meer geleerd over dichterbij de natuur te komen. Hierdoor kan ik nog groener gaan werken ook thuis. Heldere handvatten om thuis mee door te kunnen gaan. Een super bed, een fantastische kok, een lieve en wijze Maria. Dank jullie wel.Yolanda
De praktijkweek natuurlijk leven was echt geweldig!

Ik heb er ontzettend veel geleerd. Maria weet vol enthousiasme haar kennis en liefde voor de natuur over te brengen. Het huis, het dorp en de omgeving zijn echt prachtig. Een hele week voortreffelijk lekker gegeten en de groep was geweldig. Ik heb heel erg genoten van deze bijzonder fijne week, ik kan het dus iedereen aanraden!Jouke

Natuurlijk Leven
Een cadeau voor je ziel
Verbinden
Leven
Zijn
In de natuur
en in jezelf
wat een Rijkdom
om dit te mogen ontvangen

LiefsManon

De Praktijkweek was heel bijzonder.

Je kwam in een warm bad terecht vol Liefde en goede zorgen, heerlijk eten. Oh.. wat was dat lekker en gelijkgestemde mensen…voelde me direct thuis. Maria is heel vakkundig en liefdevol. We hebben zoveel gedaan en geleerd. Zalven gemaakt, tincturen, bessen geplukt en verwerkt, zaden geoogst, zuurkool leren maken, verschillende soorten zeep maken, wasmiddelen en schoonmaakmiddelen, dagcrèmes, veel geleerd over Permacultuur enz.. te veel om op te noemen.

Mijn rugzakje zit vol met nieuwe dingen die ik kan uitwerken en gebruiken voor op mijn weg. Heel erg dankbaar voor dit alles. Gewandeld in de prachtige natuur, naar de lokale Markt geweest, Thermaal bad geweest.. heerlijk. Naar een heel krachtige en bijzondere grot geweest samen met een lokale Sjamaan die daar werkt.
Meditatie in de grot gedaan.. en als afscheid samen een boom geplant.
Wat wil een mens nog meer. Veel liefs xxxFrancine

Wat een heerlijke herfst praktijk week natuurlijk leven!

Vol praktijkervaring met alle geschenken uit de natuur die Moeder Aarde ons te bieden heeft. Met liefdevolle zorg en aandacht begeleid door Maria. Die de kunst verstaat zich af te stemmen op de behoefte en belangstelling in de groep en ook ruimte biedt voor aanbod, kennis inspiratie wat voorkomt uit de inbreng van de deelnemers.

Echt een aanbeveling als belevingsweek vol praktische inspiratie en verbinding met je innerlijke en uiterlijke natuur!
Dank je wel en hartegroet,
Inge

De praktijkweek natuurlijk leven was voor mij een intense en heel bijzondere week.

Ik heb me veel dichter bij de natuur gevoeld als daarvoor.
Er werden directe verbindingen gelegd tussen de geestelijke en de fysieke wereld. En het werd me helder hoe ik dit kan integreren in mijn leven.

Blij, voldaan en vooral geïnspireerd ga ik naar huis. Maria, je bent een bijzonder mens en ik ben blij dat ik je heb ontmoet.
Heel veel liefs,Leontine