Van droom naar werkelijkheid

*** Vernieuwde opzet Praktijkweek ***

inspiratieweek

Natuurlijk leven. Meer natuur in huis. Natuurlijkere producten gebruiken. Alle pakjes, zakjes, kant en klaar producten en chemische middeltjes de deur uit. Terug naar een gezonder, natuurlijker bestaan.

Dat klinkt goed.
Maar hoe pak je dit aan?

Vaak ontbreekt de tijd, de kennis of het vertrouwen om daadwerkelijk het roer om te gooien. En dat is jammer. Want natuurlijker leven hoeft niet ingewikkeld of tijdrovend te zijn.

De Praktijkweek Natuurlijk Leven was echt geweldig! Ik heb er ontzettend veel geleerd en kan het iedereen van harte aanraden. Jouke

Praktische handvatten voor thuis

In de Praktijkweek Natuurlijk Leven krijg je alle praktische handvatten, kennis en ervaring om thuis vol vertrouwen aan de slag te gaan. En laat ik je de verbinding met de natuur tot in het puntje van je tenen ervaren. Zodat de natuur weer een onderdeel gaat worden van jouw dagelijks leven. Een rustpuntje in de hectiek. En een stap dichter bij gezondheid en harmonie.

inspiratieweek
Natuurlijk Leven bestaat voor mij uit twee aspecten. Enerzijds de verbinding herstellen met Moeder Aarde en anderzijds de praktische toepassing. En dit kan overal. Of je nu drie hoog achter woont, in de stad of in een rijtjeshuis. Overal kun je Natuurlijk Leven. Ik help je om het praktisch haalbaar te maken voor je.

De wonderlijke natuur

In de Praktijkweek Natuurlijk Leven staan de kleine en grote wonderen van de natuur centraal.

Ik neem je mee op de reis van zaad tot voedsel en weer tot zaad en alles daar tussenin.

We ontdekken de samenhang van de natuur in het voedselproces. En laat ik je voelen en ervaren hoe jij, als mens onderdeel uitmaakt van het geheel.

Een intense en heel bijzondere week. Ik heb me veel dichter bij de natuur gevoeld als daarvoor. Leontine

Oogsten uit tuin, weide en bos


inspiratieweekinspiratieweek

Onze oogst gaan we natuurlijk ook verwerken. In alle mogelijke vormen en maten.

We bereiden onze maaltijden ermee. We maken jam, chutney, pesto of siropen.

Gaan aan de slag met drogen, wecken en inmaken.

Drogen kruiden en maken hiermee heerlijke kruidentheeën, kruidenmengsels, zalven en tincturen.

En natuurlijk leer ik je ook hoe je zelf je eigen:
– Schoonmaakproducten maakt zoals was-, afwas- of schoonmaakmiddel.
– Verzorgingsproducten maakt zoals shampoo, crème, deodorant of lippenbalsem.
– Kruidengeneesmiddelen maakt.

Mijn rugzakje zit vol met nieuwe dingen die ik kan uitwerken en gebruiken voor op mijn weg. Heel erg dankbaar voor dit alles. Francine

Je zintuigen weer gebruiken


Je gaat je (weer) verbinden met de natuur. Dit betekent haar (opnieuw) gaan waarnemen. Met een open houding. Een open blik.

Ik laat jou je zintuigen weer volledig ervaren. Door je écht te laten kijken, proeven, voelen en ruiken.

Contact te maken vanuit je gevoel. Zodat je niet vanuit de bestaande en gevormde ideeën naar de natuur zult kijken maar vanuit een open blik en vanuit verwondering.

Wat een heerlijke week! Met alle aandacht voor de geschenken die Moeder Aarde ons biedt. Inge
inspiratieweek

Verblijf bij Harmony


inspiratieweek

Harmony Center is gevestigd in het mooie beboste Mecsekgebergte in het zuiden van Hongarije.

Geniet van de rust en de energie die er hangt.

Van de Harmony’s permacultuur tuin met grote eigen moestuin, het voedselbos en de aangrenzende ongerepte natuur.

Stap uit je dagelijkse bezigheden en ervaar hoe het is om dichterbij de natuur te leven.

Je komt in een warm bad terecht vol Liefde, goede zorgen en heerlijk eten. Oh.. wat was dat lekker en met gelijkgestemde mensen… ik voelde me direct thuis. Francine

Je droom waarmaken


Een weekje volledig te ontspannen en tot rust te komen.

Contact te maken met de natuur.

Samen te zijn met inspirerende mensen.

Veel kennis en praktijkervaring opdoen op het gebied van Natuurlijk Leven.

Aan het einde van deze Praktijkweek weet jij de signalen van de natuur te herkennen. En heb je de liefde voor de natuur opnieuw ervaren.

Je gaat dan tevens naar huis met alle praktische kennis en handvatten die je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan. Een hoofd vol inspiratie.

inspiratieweek

Deze week is hét zetje dat jij nodig hebt om jouw droom, om natuurlijker te gaan leven, waar te maken.

Praktische informatie

Wanneer:

Deze praktijkweek vindt plaats op de data:

– woensdag 16 juni (start 09:00 uur) t/m dinsdag 22 juni 2021 (einde 16:00 uur);

Het is aan te raden om de avond voorafgaand aan de start van de week te arriveren, zodat je de volgende ochtend fris kunt beginnen. Tevens bestaat er de mogelijkheid om na afloop van de week een extra nacht te verblijven om de volgende ochtend af te kunnen reizen.

Waar:

Harmony Center, Abaliget Zuid-Hongarije.

Overnachting:

De prijs is op basis van een 2 persoonskamer die je met een ander deelt.

Mocht je willen kamperen (meenemen van eigen tent) is dat mogelijk en krijg je een korting van € 120. Er zijn een tweetal 1 pers. kamers beschikbaar, meerprijs hiervoor is € 100.

Maaltijden:

De maaltijden bereiden we samen in de buitenkeuken, boven het kampvuur of in de hout gestookte leemoven. We koken met natuurlijke biologische producten uit eigen tuin, het bos of van lokale boeren.

Ontspanning:

Natuurlijk is er ook tijd voor ontspanning. Lekker wandelen in het bos. Een bezoek aan de druipsteengrotten. Of onder de sterrenhemel te genieten van een warm thermaalbad.

De reis naar Hongarije:

We verwachten je de avond voor aanvang bij Harmony, zodat we de eerste ochtend fris kunnen starten.

Er zijn verschillende manieren om naar Harmony te komen. Met eigen vervoer, de bus, de trein, het vliegtuig. Kom je met het openbaar vervoer (trein of bus), dan ontvang je van ons een korting op je deelnameprijs.

Wil je dat we je adviseren of ergens mee helpen, neem dan even contact op.

NIEUW in 2020

Als je meedoet met deze Praktijkweek, krijg je tevens toegang tot alle informatie van de Online Jaarcursus Natuurlijk Leven (ter waarde van €199).

Jouw investering:

Jouw enthousiasme en € 799.

Kom je met de trein of bus, ontvang je een korting van € 65.


inspiratieweekinspiratieweekinspiratieweekinspiratieweek

Je krijgt hiervoor:

  • Een volledig verzorgd programma, incl. overnachtingen, eten en drinken bij Harmony
  • Toegang tot alle informatie van de Online Jaarcursus Natuurlijk Leven
  • Een super inspirerende week vol praktische handvatten en mooie ontmoetingen

De kleine lettertjes

Niet inbegrepen zijn de reiskosten van en naar Harmony.

Bij boeken vragen we een aanbetaling van 299 euro. Het resterende bedrag dien je uiterlijk 6 weken voor aanvang van de Praktijkweek Natuurlijk Leven te voldoen.

Toegang tot de Online Jaarcursus Natuurlijk Leven wordt gegeven op het moment dat het volledige bedrag van deelname is voldaan.

Bij onvoldoende belangstelling nemen we de vrijheid om de week te annuleren. Wij geven dit uiterlijk zes weken voor aanvang van de Praktijkweek Natuurlijk Leven aan je door. Het aanbetalingsbedrag wordt dan volledig retour gestort.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het regelen van een reisverzekering.

Voor overige afspraken omtrent aanmelding, reis, verblijf en annulering verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.

Vragen?

Heb je nog een vraag?
Stuur me even een berichtje, dan beantwoord ik deze graag.

Wat anderen zeggen over de Praktijkweek Natuurlijk Leven…

Natuurlijk leven, workshop met een gouden randje.

Wat een warm en gastvrij welkom in Hongarije!  In een prachtige omgeving en (lucky us!) met heerlijk weer. De theorie volgde iedere ochtend na het ontbijt en wandeling. Duidelijk, met voldoende ruimte voor ervaringen en vragen in een ongedwongen sfeer. Het gastenverblijf is heel compleet ingericht en praktisch met fijne kamers. Het ontbreekt je aan niets! De maaltijden vind ik werkelijk een feestje! Super vers en smakelijk, creatief en verzorgd met álle lof aan Marco! Ik heb zo genoten van de praktijk, leuk om de recepten uit Maria’s boekjes onder je handen te zien ontstaan! Ik volgde deze week met mijn dochter Shanti, een heerlijk gevoel om dit met elkaar te kunnen delen, véél inspiratie voor thuis. De uitstapjes, waar je voor kunt kiezen, vielen bij iedereen in de smaak. Zo was er o.a een bezoek aan een thermaalbad en een grot wandeling met meditatie, héél bijzonder. Ook de massage door Esther is een aanrader!

Mocht je kwaliteitstijd zoeken in de natuur, voor jezelf of mét iemand en dan ook nog eens naar huis gaan met allemaal fijne zelf gemaakte producten en een hoop kennis….. Boek dan alsjeblieft  de “Natuurlijk leven” week! Een top week! Lieve Maria en Marco, dank voor deze ervaring!Anita

Wat een paradijsje in Hongarije: heerlijk geurende bloemen en kruiden, klaar om geplukt te worden voor zalven, oliën en tincturen. En wat dacht je van een frisse duik, voor het ontbijt, in een meer om de hoek.
Dankjewel Maria voor een heerlijke, leerzame week!
Desiree
Is de praktijk week wel in een paar zinnen te beschrijven? Voor mij bijna niet. Ik heb genoten, ik heb geleerd en ik heb stil gestaan. Liefs, MarijeMarije
Een warm bad, zo werd ik ontvangen. Lieve Maria en lieve Marco, voor hen was niks te veel. In een prachtige omgeving, met mooie leerzame wandelingen. Prachtige zepen, zalven en crèmes, gemaakt.
Heerlijke groene momenten met een prettige groep. Door hen heb ik weer meer geleerd over dichterbij de natuur te komen. Hierdoor kan ik nog groener gaan werken ook thuis. Heldere handvatten om thuis mee door te kunnen gaan. Een super bed, een fantastische kok, een lieve en wijze Maria. Dank jullie wel.Yolanda
De praktijkweek natuurlijk leven was echt geweldig!

Ik heb er ontzettend veel geleerd. Maria weet vol enthousiasme haar kennis en liefde voor de natuur over te brengen. Het huis, het dorp en de omgeving zijn echt prachtig. Een hele week voortreffelijk lekker gegeten en de groep was geweldig. Ik heb heel erg genoten van deze bijzonder fijne week, ik kan het dus iedereen aanraden!Jouke

Natuurlijk Leven
Een cadeau voor je ziel
Verbinden
Leven 
Zijn
In de natuur 
en in jezelf
wat een Rijkdom
om dit te mogen ontvangen

LiefsManon

De Praktijkweek was heel bijzonder.

Je kwam in een warm bad terecht vol Liefde en goede zorgen, heerlijk eten. Oh.. wat was dat lekker en gelijkgestemde mensen…voelde me direct thuis. Maria is heel vakkundig en liefdevol. We hebben zoveel gedaan en geleerd. Zalven gemaakt, tincturen, bessen geplukt en verwerkt, zaden geoogst, zuurkool leren maken, verschillende soorten zeep maken, wasmiddelen en schoonmaakmiddelen, dagcrèmes, veel geleerd over Permacultuur enz.. te veel om op te noemen.

Mijn rugzakje zit vol met nieuwe dingen die ik kan uitwerken en gebruiken voor op mijn weg. Heel erg dankbaar voor dit alles. Gewandeld in de prachtige natuur, naar de lokale Markt geweest, Thermaal bad geweest.. heerlijk. Naar een heel krachtige en bijzondere grot geweest samen met een lokale Sjamaan die daar werkt.

Meditatie in de grot gedaan.. en als afscheid samen een boom geplant. 
Wat wil een mens nog meer. Veel liefs xxxFrancine

Wat een heerlijke herfst praktijk week natuurlijk leven!

Vol praktijkervaring met alle geschenken uit de natuur die Moeder Aarde ons te bieden heeft. Met liefdevolle zorg en aandacht begeleid door Maria. Die de kunst verstaat zich af te stemmen op de behoefte en belangstelling in de groep en ook ruimte biedt voor aanbod, kennis inspiratie wat voorkomt uit de inbreng van de deelnemers.

Echt een aanbeveling als belevingsweek vol praktische inspiratie en verbinding met je innerlijke en uiterlijke natuur!
Dank je wel en hartegroet,
Inge

De praktijkweek natuurlijk leven was voor mij een intense en heel bijzondere week.

Ik heb me veel dichter bij de natuur gevoeld als daarvoor.
Er werden directe verbindingen gelegd tussen de geestelijke en de fysieke wereld. En het werd me helder hoe ik dit kan integreren in mijn leven.

Blij, voldaan en vooral geïnspireerd ga ik naar huis. Maria, je bent een bijzonder mens en ik ben blij dat ik je heb ontmoet.
Heel veel liefs,Leontine