Help, mijn lief gaat groen


Hoezo brandnetelsoep?

Het is al een tijdje gaande. Of je het nu leuk vindt of niet, je zult er op een gegeven moment mee te maken krijgen. De stille revolutie die menig gerecht op de keukentafel doet veranderen in iets groens en iets gezonds.

Wildpluk salades, onkruidgerechten en kruidkoekjes met honing. Voor je het weet, word je mee het veld in genomen om je eigen maaltijd te zoeken. Of sta je ‘s-ochtends op en blijkt de tandpasta opeens niet meer uit een tube te komen, maar moet je het doen met een groene massa die in een omgespoeld jampotje zit.

Supergezond”, roept ze je toe.

Met dit boek probeer ik jou als man te helpen om grip te krijgen op deze groene ontwikkeling.

Een eerste-hulp boek dat handig is als het moment zich aanbreekt dat ook jij je plots realiseert dat de groen en gezond trend zich in jouw leven heeft genesteld.

Ik neem je bij de hand om je stap voor stap uit te leggen in wat voor wereld je terecht bent gekomen. Een nieuwe realiteit die zich openbaart met specifieke regels en geheel eigen do’s & dont’s.

De wereld die je betreedt als je lief groen gaat.

Dit boek is bewust stereotiep en met een grote knipoog geschreven. Zo heeft zij een excuus om steeds meer groen te gaan en krijg jij daarmee onderhuids de boodschap dat je leven vanaf nu er totaal anders uit gaat zien.

Maar wie weet, word ook jij geraakt door deze groene beweging. Als je je meer gaat verdiepen in de wereld van wilde kruiden en een “back to the roots” wijze van voeden en leven.

En begin je de mogelijkheid te zien dat jij over een tijdje je maten op een warme zomeravond kunt verrassen met een zelfgebouwen paardenbloembiertje.

Om het boek zo concreet en doelgericht mogelijk te maken (een typisch mannenboek dus), is het geschreven als een vijf-stappenplan, met checklists, zelfreflectie vragen, praktische tips en groene weetjes. Aangevuld met humoristische cartoons van Bart van der Kraan, Studio Bajo.

Warme groet,
Marco

Bestel vandaag nog voor € 10

Neem alvast een kijkje in het boek

(klik op de pijltjes om alle foto’s te zien)

  • help-voorflap
  • help_inhoud1
  • help_inhoud2
  • help_intro1
  • help_intro2
  • help_intro3
  • help-achterflap

Wat anderen er van zeggen…


Veel herkenning in dit praktische grappige boek. Vooral voor mannen geschreven, maar ook voor vrouwen leuk te lezen hoe mannen de ’transitie’ ervaren.


Het valt niet meer te ontkennen en het is echt gangbaar aan het worden: de groene revolutie. Meestal wordt deze gestart door de vrouw des huizes. Zo ook in mijn eigen geval en die van enkele bekenden om mij heen.

Dus persoonlijk was er veel herkenning in het praktische en grappige boekje: ‘Help, mijn lief gaat groen’. Schrijver Marco de Wit richt zich vooral op mannen, maar ook voor vrouwen is het leuk om te lezen hoe mannen de ’transitie’ ervaren en hoe zij er vaak onbewust stap voor stap in meegezogen worden.

Hij geeft duidelijke uitleg over de verschillende dingen die kunnen gebeuren zodra je je leefstijl gaat vergroenen. En inderdaad, bij de meesten begint dat met gezonder eten. En zo rol je van het een in het ander, want een gezondere leefstijl werkt vaak door op alle terreinen.

Het boek is opgedeeld in vijf stappen. Stap 1: herken de signalen, stap 2: Begrijp wat er gebeurt, stap 3: Mee kunnen praten, stap 4: Mee kunnen helpen, stap 5: Het groene gesprek. In het boekje komen ook checklijsten voor waarbij je kunt kijken hoe ver de groene revolutie is doorgedrongen in je huishouden (duidelijk met een knipoog).

Marion van der Heijden – boekrecensie ZOZ (tijdschrift voor doen-denkers) van Omslag Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling.


Leuk boek dat zeker de nodige aandacht verdiend ! Met heel wat eye-openers en inzichten.


Maria’s nieuwste boek ‘De Wilde Herfst’ afgelopen week voor mijn ‘groen lief’ gekocht ….. en wat blijkt ? Heeft bij toeval de levenspartner van deze schrijfster, Marco, ook een boekje uitgegeven …..’Mijn lief gaat groen” … voor de man, om te begrijpen waar zij mee bezig is. (en ik kan me echt wel voorstellen dat sommige mannen wel wat uitleg kunnen gebruiken ….. sprekend uit ervaring !)

Het boek wordt wel een beetje weggedrukt door de euforie rond ‘De wilde Herfst’ ….. want ik merkte het ook pas op nadat ik de ‘bestel-knop’ ingedrukt had.
Dus maar een apart berichtje gestuurd ….ik wilde het persé lezen.

Het is vandaag aangekomen . Het is grappig, ik heb ‘heeeel’ wat herkenbare items de revue zien passeren ….en vaak zitten lachen … Ik zie Marco (mezelf) voor mijn ogen een composttoilet maken, een kippenhok in elkaar timmeren, …. het typische mannenwerk ( hoe herkenbaar), in de keuken meehelpen om jams, chutneys, etc te maken, het wordt uiteindelijk ook een gezins-project, je gaat ook dichter en samen met elkaar om samen leven (delen), iedereen doet er aan mee, …je wordt samen meegenomen in een stroomversnelling ….

En inderdaad op een dag neem hij haar mee op sleeptouw …. al is het maar voor een door hem georganiseerde en zelf -in de vroege ochtend – klaargemaakte picknick .
Prachtig toch . Leuk boek dat zeker de nodige aandacht verdiend !
Met heel wat eye-openers en inzichten.

Anthon