100 Online lessen Natuurlijk Leven

Wil je directe toegang tot alle 100 lessen van zowel de online jaarcursus als ook van de online vervolgcursus Natuurlijk Leven? Dat kan nu!


Image

Let op: mocht je al cursist zijn in de jaarcursus of in de vervolgcursus - is deze toegang tot de lessen niet relevant voor jou!!


Want als je al cursist bent, dan heb je deze toegang al!

Deze optie is bedoeld voor jou als je nog géén cursist bent en niet van plan bent een jaartraject te volgen. Maar wél toegang wilt tot alle lessen die behandeld worden in de jaarcursus/vervolgcursus.


Image

Directe toegang tot heel veel lessen...


Sinds enkele jaren deel ik met veel plezier mijn kennis en ervaringen uit de praktijk met de online lessen die in de online jaarcursus en de online vervolgcursus gebundeld zijn.

Veel cursisten waarderen het om van week tot week mee te lopen met deze cursussen. En zodoende ieder seizoen nieuwe onderwerpen tot zich te nemen.

Steeds vaker krijg ik echter de vraag of er niet direct toegang gegeven kan worden tot alle lessen.


Dat heeft mij doen besluiten om de lessen ook los, dus zonder wekelijkse begeleiding aan te bieden.

Daarmee krijg je in 1 keer toegang tot zowel de 50 lessen van de online jaarcursus als ook de 50 lessen van de online vervolgcursus. Deze lessen zijn gebundeld per seizoen, zodat je een makkelijk overzicht hebt van wat op welk moment groeit, te oogsten is, te verwerken is, etc.

Image
Ik geniet van de cursus en kijk op een andere manier naar alles dat groeit en bloeit. Dank je wel Maria!Jennie

Voor de aanvullende informatie over de inhoud en opzet van de lessen, verwijs ik naar de uitgebreide beschrijvingen en filmpjes van de online jaarcursus en van de online vervolgcursus.

 
 
 

Wanneer:

Je kunt op ieder moment inschrijven.

Zodra je je aanmeldt, ontvang je van mij een bericht met details over toegang tot de lessen.


Jouw investering:

De prijs voor toegang tot alle 100 lessen Natuurlijk Leven, bedraagt regulier €398.

Echter, als jij je nu aanmeldt voor deze directe toegang, geef ik je een flinke korting. Dit doe ik omdat ik graag heel veel mensen de mogelijkheid wil geven om deze lessen te volgen.

*** een flinke korting ***

De prijs voor toegang tot alle 100 online lessen Natuurlijk Leven bedraagt op dit moment geen €398, maar heb ik voorlopig vastgelegd op €245.


Toegang tot lessen:

Je houdt je leven lang toegang tot de lessen van deze cursus.


 
 

Ik hoop van harte jou te kunnen inspireren met de 100 online lessen Natuurlijk Leven.

Ja, ik meld me aan voor directe toegang tot alle 100 online lessen Natuurlijk Leven

Wat anderen zeggen over de online lessen Natuurlijk Leven

Ik geniet van de cursus en kijk op een andere manier naar alles dat groeit en bloeit. Dank je! Jennie
Een leuke en leerzame cursus tegen een aantrekkelijke prijs waarin je leert wat je allemaal kunt doen met wilde kruiden, noten, bessen enz. Elke les heeft een bepaald onderwerp. Het leuke is dat het onderwerp groeit en bloeit in de periode dat je de les ontvangt. In de les wordt alles uitgelegd over het onderwerp bijv. waar het groeit, waar je op moet letten, hoe je het kunt herkennen, wat je kunt gebruiken en wat niet, welke stoffen er in zitten en waar die goed voor zijn. Er zitten altijd 1 á 2 recepten bij zodat je er zelf mee aan de slag kunt. Echt een leuke cursus. Monique
Lieve Maria, ik wil je even laten weten dat ik ontzettend blij ben met jou cursus! Je doet het zooo goed! Ik het eerste jaar kruidengeneeskunde gedaan, maar eerlijk gezegd leer ik van jou meer en beter! Ik hoop echt dat je met een vervolgcursus door gaat!! Ik wil niet stoppen! Je maakt me blij! Lieve groetjes, Yvonne
Ik vond het een magische reis en het heeft me weer dichter bij de natuur gebracht. I love it! dankjewel Maria en ik hoop dat er een vervolg cursus komt! Marjanne
Deze cursus is voor mij een praktische schat aan informatie geworden. Maria neemt je wekelijks mee op een inspirerende en boeiende manier in de wereld van de "alledaagse natuur". Zodanig dat je het liefst direct naar buiten gaat om het geleerde in praktijk te zien, te ervaren en ook de prachtige recepten direct wilt uitproberen. Een weldaad voor lichaam en geest. En het mooie is: ook als je geen tuin hebt kan je dit gewoon doen. Een echte aanrader. Liefs,Geertje
Door de jaarcursus hebben wij al een heleboel dingen in huis veranderd! Elke week komt een nieuw onderwerp aan bod en je bepaalt zelf hoe dat bij je past. Doordat de onderwerpen op verschillende manieren worden gepresenteerd (door video, tekst en recepten) blijft het bij mij lekker hangen. De video's zijn tevens een lust voor het oog want gemaakt op heel mooie plekken. De lessen zijn toegankelijk, bruikbaar en prikkelen om zelf aan de slag te gaan. Ireen
De cursus heeft mij nog meer inzichten gegeven, wat in het dagelijkse bestaan een grote rol speelt, eten uit de natuur en natuurlijk huishouden. Maria, ik heb veel geleerd van jou. Hennie
Heel veel dank voor de wijze waarop jij de cursus hebt aangeboden. Leuke en leerzame video's, mooie heerlijke recepten voor de smaakpapillen maar ook voor de huid. Kortom heel veel info waar ik een naslagwerk van samengesteld heb en regelmatig iets uitpik. Mocht je weer starten met een mooie, leuke en leerzame cursus, dan zal ik me daar zeker voor aanmelden. Harmony in kleur, geur en smaak en nét even anders. Tony
Wat ben ik blij met het volgen van je wekelijkse lessen, bedankt daarvoor! Mirjam
Topcursus! De jaarcursus is voor mij een middel tot een doel: zo weinig mogelijk missen van wat de natuur te bieden heeft. Ik kan misschien niet alles gelijk maken of elk plantje of kruidje in mijn omgeving vinden, maar dankzij de cursus ben ik nóg beter naar de natuur gaan kijken en heb ik wel een hoop uit kunnen proberen. En wat nog niet gelukt is, kan ik volgend jaar opnieuw proberen, want de natuur loopt niet weg! Alice
Met veel plezier heb ik de jaarcursus gevolgd. Behalve veel zinvolle informatie en leuke reepten bracht het me vooral meer in contact met de seizoenen. Erna
Het is telkens zo tof om jouw inspirerende mails toegezonden te krijgen. De lessen zijn boeiend en de filmpjes niet te lang. Handig om alles op een tijdstip naar keuze te kunnen volgen/lezen/bekijken.Veerle
Je kunt het allemaal zo leuk en enthousiast vertellen met duidelijke goed te volgend filmpjes, ik word daar heel blij van Marion
Je benadering is heel helder en wat je zegt raakt me. Ik wist al best veel van de verschillende kruiden, maar jouw praktische en ook betekenisvolle uitleg, spreek me erg aan. Je video's zijn van dezelfde kwaliteit.Margriet
Zoveel nieuwe dingen geleerd. En alles op natuurlijke basis. Echt geweldig! Ria
Voor mij was het echt een verdieping in planten- en kruidenkundeFrans
Super leuk om alle kruiden planten en recepten voorbij te zien komen. Ik weet door de kruidenvakopleiding ook al veel, maar vooral leuk om te zien hoe enthousiast je bent en er zaten ook nieuwtjes bij die ik nog niet wist. Elke week gelezen en merk nu dat ik er nog veel meer mijn levensdoel van kan maken. Niks is raar of gek. Gewoon doen. Dat heb ik nodig zo af en toe. Even mensen ontmoeten die ook zelfvoorzienend willen leven. Super cool...Monique
De cursus is veelzijdig en zeer informatief. Nog lang niet alles kunnen toepassen, maar al wel veel geleerd. Quirina
Je biedt precies dat aan waar ik mij in wil ontwikkelen; planten en kruiden, permacultuur, het zelf maken van verzorgingsproducten, schoonmaakmiddelen, kaas, jam etc. Allemaal natuurlijk en duurzaam!Manuela
Super veel interessante informatie Paulien
De cursus is een waardevolle aanvulling van mijn natuurlijk tuinieren Noeki
Zou het iedereen die interesse heeft in natuurlijk leven aanraden Margriet
Ga zo door Ik geloof dat je heel goed je intuitie volgt en dat je kunnen en kennis maar vooral je liefde voor heel wat met de natuur te maken heeft op jou manier uitdraait. ChapeauManon
Ik ben nog altijd blij dat ik hieraan meedoe. Dankjewel voor alle informatie, filmpjes en uren die je hier ingestoken hebt. Ik heb er veel van geleerd Sandra
Yep, geef mij aub toegang tot de 100 online lessen Natuurlijk Leven!
Ik wou je van harte bedanken Heb genoten naast de inhoud ook van je staan voor wat je doet, je enthousiasme en je authenticiteit. hartelijke groet, Marja
Ik vond het leuk en laagdrempelig. Het feit dat je het op je eigen tempo kon volgen, gaf een rustig gevoel, hoewel sommige wilde kruiden natuurlijk al uitgebloeid waren toen ik ermee aan de slag wilde gaan 🙂 Volgend jaar dus maar. Door de filmpjes was het heel toegankelijk en persoonlijk. Bedankt Maria!!Caroline
Fijne cursus en ook erg leuk met jongste dochter te doen. Een stimulans om lekker in onze tuin bezig te zijn. Zeer waardevol dat je bij elk kruid omschrijft welke werking het heeft. Echt toppieRegina
Super goed in elkaar gezet en heel waardevol!! Tanja
Mooi om weer terug naar de natuur te gaan en hierover geinformeerd te worden! Dank daarvoor!! Marga
Ik ben blij dat ik hiermee gestart ben. Hopleijk kan ik er volgend jaar nog meer uit halen en ik ben hierdoor ook heel beniewud geworden naar een weekje praktijk bij jou in Hongarije. Wie weet...Marion
Een echte natuurcursus die ik aan iedereen zal aanraden. Het vormt zeker een basis van een 'natuurlijker' leven. Patrick
Gewoon doorgaan. Is super formule. Ik zou willen dat ik mijn kennis zo mooi online kon delen. O ja tip: De signatuurleer is ook erg boeiend natuurlijk. Elk plantje verraad zijn geneeskrachtige eigenschap als je goed kijkt. De ene door zijn geur, de ander door zijn vorm en zo zijn er nog veel meer signatuur elementen. De signatuur en wat de plant je laat zien of "verteld" is onvergetelijk mooi, dan worden het bijna je beste vrienden xxx Ben erg blij met de online jaarcursus. Het inspireerd me heel erg om door te gaan... Monique
Prachtig materiaal, zowel qua inhoud als de vormgeving. Iedere week weer een feestje als het vrijdag was! Erg veel geleerd over de natuur rond mijn huis en veel kunnen experimenteren.Jeanet
Ik vond het een geweldig jaar. Ga het zeker aanbevelen in mijn netwerk. Benieuwd naar de nieuwe opzet volgend jaar. Ivonne
Ik was al een beetje begonnen met het ontdekken van onkruid en kruiden. Al jouw kennis kwam als geroepen Elma
veel informatie, nieuwe kennis, enthousiasme van Maria werkt aanstekelijk Jayanti
goed te volgen. sluit aan bij mijn wensen. ik kan het geleerde, op mijn eigen tempo integreren in mijn leven. zachtaardige toon naar de natuur.Irma
Hele leuke cursus, met heel veel informatie en recepten die ik meteen heb kunnen toepassen/ gebruiken. En alles op een toegankelijke manier gebracht, erg leuk en inspirerend!Ingrid
Fijn om met kruiden te kunnen werken, jou uitleg is helder en duidelijk! Mooi! Jay
Behalve dat ik een hoop nieuwe en nuttige informatie heb gekregen, gaf de wekelijkse nieuwe lessen mij ook houvast om er steeds weer even bij stil te staan. De nieuwe informatie in de praktijk te brengen .Madelon
bijzonder inspirerend. Mooie aanvulling om mijn levensvisie om met mijn eigen kruiden en die in het wild te kunnen werken. Ellen
Duidelijke uitleg, praktische toepassingen, rijkelijke informatie en met respect voor de natuur en moeder aarde. Irene
word blij van je enthousiasme en voel me er prettig bij met alles wat ik gemaakt heb! Jacqueline
Ik vind het fijn dat het niet alleen tekst is. De video die je gemaakt hebt vind ik zeer fijn. Ik hoor en zie de uitleg en daarnaast kan ik hem nog lezen. Ook vind ik het fijn om te zien hoe jij je tuin hebt ingericht. Geeft ook ideeën. Gerhard
Er kwam veel aan bod. Je geeft een duidelijke uitleg. Geja
De cursus helpt me om steeds dichter bij de natuur te leven. Om de grote magische wereld van de natuur steeds beter te leren kennen. Om de bijna verloren gaande kennis over de natuur weer tot me te kunnen nemen. Liesbeth
de cursus is voor mij echt een begin. ik heb nu een beetje kruidenkennis en ik heb een paar recepten gemaakt. er is een deur opengegaan. en het is voor mij heel zinvol om alles nog een keer mee te doen.Irma
Ik maak ondertussen mijn eigen zalven, crèmes, tincturen, gebruik wilde planten in mijn eten Jeanet
Ik was voor de cursus al aangezet om natuurlijker te leven. De cursus heeft me erg geholpen om het ook echt in de praktijk te brengen. Liesbeth
Ga zo door! Je stimuleert mensen na te denken over hun voetstap op aarde. Bedankt! Rensje
Ik wil je graag bedanken; de filmpjes zijn nu een vertrouwd momentje geworden en fijn dat je altijd reageert op vragen van de groep.Francien
Ik heb in het verleden al eens een cursus over kruiden willen volgen, de locaties waren dan altijd erg ver van huis en dan was het vaak moeilijk of niet te doen zonder auto, die we al tientallen jaren geleden hebben verkocht vanwege het milieu. Deze cursus was voor mij de uitkomst, de lessen volgen op het moment dat het mij uitkomt, gewoon thuis met leuke filmpjes, duidelijke lessen en leuke recepten. Bedankt MariaAnneke
Mooie cursus Maria! Heel waardevol! Jay
ik heb er heel erg van genoten! iedere week een kadootje. je geeft mij de tools om mijn leven natuurlijker en zachter te maken. hoe meer mensen zich hiermee bezig houden hoe beter. voor mens en natuur. en om de productie van onzin in ieder geval af te remmen. Dankjewel!Irma
Heel erg bedankt voor deze mooie cursus, heel erg blij mee. Ik vond het heel fijn om wekelijks een mail te krijgen met weer nieuwe info. Ik heb niet altijd tijd gehad om alles te doen maar ik ga er zeker verder meeIrene
Mijn ogen zijn open gegaan voor onkruid! Wat is de schepping nauwkeurig uit gedacht! Een wonder van God! Johanna
leuk concept, elke week mail. Ik heb alles goed bijgehouden dus kan ik er steeds naar terug. Is voor mij goeie aanvulling bij opleiding en andere websites en nieuwsbrievenJoke
Keep up the gooood vibes Ester
Ja, ik meld me aan voor de directe toegang tot alle 100 online lessen Natuurlijk Leven